Съпругата на Ел Чапо беше освободена от ареста в САЩ, след като излежа по-малко от две години в затвора

...
34-годишната жена беше осъдена на три години затвор през ноември
Коментари Харесай

34-годишната жена беше осъдена на три години затвор през ноември 2021 г.

Тя беше преместена от федерален затвор в Тексас в постоянна къща в Лонг Бийч, Калифорния, през юни, преди да бъде освободена.

Коронел Айспуро изрази „истинско съжаление за всяка и всякаква вреда“ по време на присъдата й, като се призна за виновен в пране на пари и заговор за разпространение на кокаин, метамфетамин, хероин и марихуана за внос в САЩ.

Изображение: Хоакин „Ел Чапо“ Гузман

Тя също изигра роля в подпомагането на сложния план за бягство от затвора на съпруга си през 2015 г., включващ тунел, прокопан под мексикански затвор, според прокурорите.

Те казаха, че тя е улеснила това бягство, като е контрабандно пренесла GPS часовник, умело маскиран като храна, което е позволило на строителите на тунела точно да го локализират и да го достигнат .

Трима от синовете на Ел Чапо са обвинени в трафик на наркотици, докато САЩ се справят с кризата със свръхдозата

Гузман, ръководителят на картела Синалоа , беше заловен отново през следващата година и в крайна сметка осъден на доживотен затвор в затвор в САЩ през 2019 г. за организиране на разрастващ се заговор за наркотици, свързан с убийства и хаос, обхващащ повече от две десетилетия.

Той настоя, че процесът му в Ню Йорк е несправедлив и каза на съдията, че неговият случай е "опетнен".

Шефът на наркокартела се ожени за бившата кралица на красотата Коронел Айспуро на 18-ия й рожден ден през юли 2007 г. Въпреки това, книга, която излезе миналата година, твърди, че той остава законен свързан с първата си съпруга Алехандрина Салазар, социална работничка, за която се жени през 1977 г.

Съобщава се, че на сватбеното тържество са присъствали членове на мексиканската армия, политици и губернаторът на Синалоа. Двойката има заедно 10-годишни дъщери близначки.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР