33-годишният Камен Филипов е шофирал автобуса, предизвикал касапницата на пътя

...
33-годишният Камен Филипов е шофирал автобуса, предизвикал касапницата на пътя
Коментари Харесай

Младият Камен е шофьорът на автобуса, затрил кметицата на Присад и 22-годишният Тодор

33-годишният Камен Филипов е карал рейса, провокирал касапницата на пътя Бургас-Созопол късно нощес, оповестява "Флагман ", цитирайки свои източници.

При зверския случай починаха двама - кметският наместник на созополското село Присад 46-годишната Ванча Байлова и 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен.

Междувременно Окръжната прокуратура в Бургас задържа за период до 72 часа Камен Филипов. Той е упрекнат, че е предизвикал гибелта на двамата по несъобразителност, нарушавайки правила за придвижване по пътищата.


"Те са умряли вследствие на ПТП, позволено от обвинения, който нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Управляваният от Камен Ф. рейс е блъснал потърпевшите. Катастрофата е настъпила на 28.02.2020 година на основен път I – 9 (след изхода от гр. Бургас в посока гр. Созопол) ", споделят от прокуратурата.

"Предстои (в идващите дни) Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения ", прибавят от Окръжна прокуратура – Бургас.

Деянието е квалифицирано по член 343, ал.3, б. „ б “, вр. ал.1, б. „ в “, вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс, вр. чл.20, ал.2 от Закона за придвижване по пътищата. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи ефикасна присъда от 3 до 15 години.

Както БЛИЦ писа, злополуката е станала безусловно неуместно.

При първия случай два автомобила и микробус се удрят, вредите били единствено материални. Тримата водачи отбили вдясно от пътя, в банкета, с цел да не пречат на придвижването. Докато оглеждали следствията за колите си, около тях минал рейс с турска регистрация. Шофьорът на рейса блъснал една от спрелите коли, помел и двама от водачите- мъж и жена, които починали на място.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР