33-годишната варненка Фатма Д., срещу която има издадена европейска заповед

...
33-годишната варненка Фатма Д., срещу която има издадена европейска заповед
Коментари Харесай

Наша наркотрафикантка поиска доброволно да бъде екстрадирана в Германия

33-годишната варненка Фатма Д., против която има издадена европейска заповед за арест, изиска от окръжния съд в морската столица непринудено да бъде екстрадирана в Германия и да бъде съдена там. Жената е упрекната в трафик на съществени количества кокаин от Холандия в Германия. Арестувана е на два пъти.
Според немските управляващи дамата е част от незаконна група, която внасяла с килограми кокаин от Холандия в Бохум, като доставяли дрогата най-вече през Австрия на клиенти в Италия. Според немските управляващи Фатма е била един от куриерите, за което получавала по 5000 евро на курс. На 7 ноември и на 18 декември 2016 година немските управляващи заловили варненката зад кормилото на кола, в която бил открит тайник. В него са открити първия път 4 кг кокаин, а втория път – 6,7 кг кокаин. За действието, за което ще бъде разследвана българката, в немското законодателство се планува наказване „ отнемане от независимост " с оптимален размер до 15 години.
Фатма съумяла да се укрие от немските управляващи, заради което е оповестена за интернационално търсене. Тя бе хваната на летище Варна на 30-и март тази година до момента в който чака полет за Германия. Незабавно са били осведомени за местонахождението й правосъдните управляващи в Бохум. По искане на прокуратурата, в неделя Окръжният съд във Варна наложи на дамата мярка за неотклонение „ задържане под стража”.
Съдебният състав постанови, че позволява предаването на Фатма на немските управляващи, въз основа на Европейската заповед за арест, при съблюдаване на правилото на особеността. Българската гражданка не се отхвърли от този принцип, който й подсигурява, че ще бъде разследвана единствено за закононарушенията, посочени в документа на молещата страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР