33-годишната Пейдж Томпсън, която открадна личните данни на 106 млн.

...
33-годишната Пейдж Томпсън, която открадна личните данни на 106 млн.
Коментари Харесай

Плашещи СНИМКИ на травестита, хакнал данните на 106 млн. души в САЩ и Канада

33-годишната Пейдж Томпсън, която открадна персоналните данни на 106 млн. души в Съединени американски щати и Канада през софтуера на компанията Capital One, се яви в съда в Сиатъл. Беше разпоредено тя да остане в ареста до 1 август, оповестява „ Дейли Мейл “.



Бившата служителка в софтуерна компания в съда се изфукала във конгрес с това какво е направила и декларирала, че желае да популяризира информацията. Потребител на същия конгрес пратил анонимно писмо до кредитната компания, с която ги уведомява за теча.



От там твърдят, че персоналните данни няма по какъв начин да се употребяват за измами, само че въпреки всичко ще спомагат напълно на следствието. Предлагат и безвъзмездни мониторингови услуги на засегнатите лица.



Появиха се и скрийншотове от чата, в който Томпсън се хвали с хакерската офанзива. Някои от репликите и гласят: „ Аз съм като електронен див звяр “, „ Искам да махна всичко това от сървъра си, по тази причина го архивирам “, „ Трябва ми място да го депозирам “, „ На процедура си сложих експлодираща жилетка и прее*ах документите на Capital One и си го признавам “.







IP-то на Томпсън се управлява от IPredator – компания, която предлага частни виртуални мрежи. По-късно сътрудниците на ФБР разбрали, че Томпсън, която е транссексуална жена, е притежател на страницата GitHub, където е текла въпросната полемика. Намерени са линкове, с които тя в канила хора в своя чат.



Последната ѝ известна месторабота е в „ Амазон “ като систематичен инженер. Профилът ѝ в Туитър разкрива облика на една тревожна и объркана жена, която имала предпочитание да замине за Дания за асистирано самоубийство. Освен това е написала, че „ нейното момче “ е депортирано в Гърция, въпреки да не излиза наяве какво има поради.


Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР