33-годишната жена изтъкнала, че ще се бори за децата си,

...
33-годишната жена изтъкнала, че ще се бори за децата си,
Коментари Харесай

Габриела уби бащата на децата си, а сега пък много плачела да се грижи за тях

33-годишната жена изтъкнала, че ще се бори за децата си, тъй като не е наказана

Не зная къде са децата ми и ги търся. Най-добре е да са при майка си. По този метод се ожалила пред " 24 часа " Габриела Славова, упрекната, че дружно с майка си е умъртвила мъжа си Пейо Пеев. Тя говорила с журналиста през заключената врата на жилището си, защото е под домакински арест. Жената не коментирала убийството, само че запитана дали ще бъде наказана, откакто я пуснаха от ареста, сподели, че сега няма присъда и ще се бори децата ѝ да бъдат при нея. Именно малчуганите били мотив за закононарушението. Пейо твърдял, че и двете са от него, а Габриела – единствено първото. Тя не знаеше, че майка ѝ е уволнена. Изрази и изненада и добави, че тя също не е наказана.

Пред Нова тв юрист Миглена Балджиева, която съставлява Пейо Пеев по делото за бащинство разкри, че децата на Габриела са при майката на Пейо Пеев. Те ѝ били предадени от служителите на реда незабавно след задържането на двете дами.

Днес Велика Андонова, която е юрист на Красимира Трифонова, разкри, че Габриела Славова не знаела къде са децата ѝ в този момент и доста била плачела. А претендиращият за бащинство на 4-месечното бебе Велико Минков сякаш ѝ бил предложил да направи аборт.

" Съгласно определението на Софийски градски съд мярката на Габриела е променена само и единствено, с цел да поставя грижи за пеленачето и за 6-годишното си дете. А децата не са при нея. Децата са взети с една дребна служебна записка, една трета от лист А4, прикован към делото. След това от двама служители на реда от 4-о районно, в безусловно нарушаване на Закона за протекция на детето, без да се алармират службите. И е незнайно къде са дадени. Няма ги в полицията, служителите на реда подвигат плещи и споделят – не знаем. Сигнализирахме отдела за протекция на детето ", сподели още Велика Андонова.

По-рано през днешния ден от Министерството на външните работи обясниха, че 54-годишната Красимира Трифонова, упрекната, че е удушила зетя си Пейо Пеев в София, ще бъде отстранена от работа в Министерство на външните работи.

Магистратите решиха, че във връзка с Габриела е " налично извънредно събитие от фамилно естество, което предпоставя намаляване на нейната процесуална обязаност. Съдът приема, че същата е майка на 2 деца в невръстна възраст – едното на 6 години, а другото – на 4-месечна кърмаческа възраст, което предпоставя, че с цел да извършва родителските си функционалности и грижи към децата си, тя следва да бъде с мярка „ домакински арест ".

Ситуацията става още по-заплетена, тъй като огромното дете е от връзката на Габриела и Пейо, а за дребното, което още е бебе, претендира някогашният народен представител Велико Минков. Пейо Пеев също бил безапелационен, че детето не е негово. Била му взета и ДНК проба. Велико Минков води дело за бащинство, на което е даден ход, само че на процедура към този момент има единствено замяна на документи. Не е известно към този момент Габриела да е дала ДНК проба, както и да е взета такава от бебето. Това, че е обвинена по дело за тежко престъпно закононарушение, не е спънка пред делото за бащинство. Дори и под домакински арест, тя има право да се явява или не на този развой, да оспорва доказателствата на другата страна, или да желае събиране на нови.

Делото за бащинството е от така наречен каузи за генезис и за това се гледа на три инстанции - областен, апелативен и висш съд. За това юристът на Велико Минков Пламен Борисов предвижда, че това дело може да отнеме години и детето да стане на 3-4, до момента в който се позволи въпросът с бащинството.

Тялото на 44-годишния Пейо Пеев беше открито на 19 януари в кола на Витоша. Имало е опит да бъде разпален, с цел да се заличат следите. Убит е в София, пред дома на Габриела. Според следствието е удушен от тъща си Красимира, която е някогашен посланик. Тя била на задната седалка в колата, а Пейо - на шофьорското място. Дъщерята Габриела е затискала вратата на автомобила, с цел да не избяга. Тя също е имала политическа кариера. Мотивът за закононарушението е спор дали едно от децата на двойката е от убития мъж. По случая са се водили и правосъдни каузи.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР