32-годишен мъж е арестуван от полицаи от СДВР след опит

...
32-годишен мъж е арестуван от полицаи от СДВР след опит
Коментари Харесай

След преследване: Арестуваха сериен въоръжен грабител след опит за пореден удар в столицата

32-годишен мъж е задържан от служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи след опит за въоръжен обир от денонощен магазин в „ Дружба ”, съобщи Нова тв.
Прочетете още
Малко преди 03:00 през нощта той опитал да обере комерсиалния обект, като насочил газов револвер против продавачката. Полицаите обаче го следели и го заловили след къса гонка.

Установено било, че единствено за два месеца това е следващото му нахлуване в магазини в квартала. Вече имал два сполучливи въоръжени грабежа в същия денонощен магазин, при същата продавачка.

Това било третото му нахлуване в столичния квартал „ Дружба ” за последните два месеца.

Още през днешния ден от Софийската районна прокуратура оповестиха, че мъжът е притегли към наказателна отговорност за обир и опит за обир от магазин, при изискванията на продължаващо закононарушение с две действия.

От държавното обвиняване изясняват, че на 14 август към 03:40 часа от магазин  в „ Дружба 2 ” обвиненият откраднал сумата от 400 лв., като преди този момент заплашил продавачката. Л.Л. насочил револвер към дамата и й споделил: „ Бъди спокойна, умерено! “ и „ Стой с тил! “, а по-късно взел сумата от 400 лв. от касата на магазина.

На 20 септември към 02:50 часа, обвиненият отишъл в същия магазин и направил опит да открадне сумата от 1340 лв., като още веднъж заплашвал, оповестяват от прокуратурата. Л.Л. бил с здравна маска на лицето и револвер. Опитал се да влезе в магазина. Тогава обаче бил арестуван от полицейски чиновници.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. По обвиняването против него го грози наказване „ отнемане от независимост “ до 3 три до 10 години.

Л.Л.  е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР