31 януари е крайният срок, в който ползвателите на повърхностни

...
31 януари е крайният срок, в който ползвателите на повърхностни
Коментари Харесай

Басейнова дирекция събира такси до 15 февруари, след това на...

31 януари е крайният период, в който ползвателите на повърхностни води би трябвало да подадат декларация в Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ / БД ИБР/. Титулярите на разрешителни сами дефинират и заявяват дължимите такси за употребяваното водно количество през 2021 година

Заплащането на дължимата такса би трябвало да се извърши до 15 февруари 2022 година по банков път или посредством ПОС терминално устройство, с което БД ИБР разполага. Съгласно член 195 в от Закона за водите невнесените в период такси се събират наложително дружно с лихвите и разноските от Националната организация за приходите по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Според член 1 от Закона за лихвите върху налози, такси и други сходни държавни вземания „ Неплатените в периодите за непринудено заплащане, неудържаните или удържани, само че невнесени в период налози, такси, отчисления от облаги, вноски към бюджета и други държавни вземания от сходен темперамент се събират със законната рента “.

От институцията прецизират, че с измененията в Закона за водите, Басейновите дирекции нямат задължението да уведомяват документално титулярите на разрешителни за размера на дължимата такса. При декларирането на размера би трябвало да се има поради стойностите на новите такси за 2021 година, които са посочени в цена за таксите за водовземане, за прилагане на воден обект и за замърсяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР