31 пазарджишки кмета се разбунтуваха срещу принудителното избиване на домашни

...
31 пазарджишки кмета се разбунтуваха срещу принудителното избиване на домашни
Коментари Харесай

31 кмета на бунт срещу земеделския министър: Бранят с пушки прасетата от принудително умъртвяване

31 пазарджишки кмета се разпалиха против насилственото изтребване на домашни свине, заяви БНР. Те огласиха декларация против проектите за умъртвяването им след 2 август. Тече подписка с искане за анулация на заповедта на земеделския министър. Утре хората излизат на митинг в Пазарджик.
 Първи митинги на земеделските стопани против избиването на домашни свине
" Приготвил съм пушките, взел съм ключа от камбанарията. Няма да пущам сирена, тъй като ще направя пакост. Това е безусловно съществено ", съобщи кметът на Хаджиево Антон Андонов.

31 кмета сме единомислещи дружно с кмета на община Пазарджик, увериха кметовете на селата Юнаците и Дубровница – Стоян Кузев и Гурко Митев. Гневът им е предизвикан от опасността да убият животните в случай, че няма огнище в Пазарджик.

" Няма огнище в Пазарджик. Не може да се взимат такива превантивни ограничения – дай да ги изтрепеме. Ами в случай че има, не дай Боже, чума по хората? Да изтрепем здравите? Кого да защитим? "

" Правим подписка от жителите на всички села, ние се подписахме. На 2 август – общински протест на " Тортата " от 17 часа, с цел да изкажем нашето противоречие с тази прибързана мярка ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР