31 млрд. евро е получената от ЕС военна помощ за

...
31 млрд. евро е получената от ЕС военна помощ за
Коментари Харесай

Топдипломатът на ЕС: До края на годината Украйна ще получи още 20...

31 милиарда евро е получената от Европейски Съюз военна помощ за Украйна от началото на войната, до края на годината тя ще получи още 20 милиарда, означи топдипломатът.

 

Във връзка с предстоящото решение на водачите за потреблението на 90 на 100 от облагите на замразените съветски активи за Украйна, Борел отговори:

" Предполагам, че водачите ще поддържат предлагането ми дружно с Комисията за конфискуване на облагите от замразените съветски активи. Изпратих предлагането на Съвета, той би трябвало да реши и разгадавам на водачите да кажат на министрите си бързо да го одобрят, с цел да осигурим 3 милиарда евро годишно за защитата на Украйна ".

 

Върховният представител посочи, че апелите към европейците да са наясно с провокациите пред тях са верни, само че не би трябвало да са пресилени:

" Не плашете хората ненужно. Войната не е на прага. Това, което е на прага, е нуждата да поддържаме украинците. Не е казусът в това да умираме за Донбас, а да ги поддържаме, с цел да не бъдат убивани те в Донбас или Киев, когато са бомбардирани ".

 

Борел дефинира събитията в линията Газа като " неуспех на човечността ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР