31-годишният Роман Бондаренко бе зверски пребит от полицията в Минск.

...
31-годишният Роман Бондаренко бе зверски пребит от полицията в Минск.
Коментари Харесай

Гореща точка: Беларус. ЕС плаши с още санкции заради смъртта на протестиращ

31-годишният Роман Бондаренко бе свиреп пребит от полицията в Минск. По-късно умря в болница от раните си. Вчера хиляди жители излязоха със свещи на площада, с цел да почетат паметта му, а през днешния ден Брюксел заплаши режима в Беларус с още наказания.
Кризата в страната се задълбочава от ден на ден. Вече месеци наред не престават демонстрациите против Александър Лукашенко, който завоюва 80% от вота на президентските избори. Смята се, че резултатите са манипулирани, с цел да може Лукашенко, който ръководи към този момент 26 години, да затвърди диктата си. При митингите се стига и до съществени конфликти с управляващите. Има хиляди ранени, стотици арестувани. Бондаренко е следващият умрял.

Свидетели настояват, че 31-годишният мъж е бил арестуван, след сборичкване с цивилни жители, които се пробвали да отстранен червено-белите панделки, знак на протестното придвижване в Беларус. От вътрешното министерство отхвърлиха да имат общо със гибелта на Бондаренко.

Лукашенко настойчиво продължава да отхвърля обвиняванията за изборни измами. Верен съдружник на властта продължава да е Москва, а все още по нищо не наподобява Лукашенко да има желание да се отдръпна. На фона на всичко това идва следващата порция наказания от Запада.

" Европейски Съюз продължава изрично да осъжда насилието на беларуските управляващи против протестиращи, лица, които вземат участие в придвижването за народна власт, самостоятелни медии, представители на гражданското общество или елементарни беларуски жители. Европейски Съюз към този момент наложи наказания против 55 лица, виновни за насилието и заплашването и е подготвен да вкара спомагателни наказания ", акцентира представителят на външнополитическата работа на Европейски Съюз.

Миналата седмица Европейският съюз публично наложи наказания против Александър Лукашенко. Според Брюксел ръководителят на републиката е виновен за репресиите против опозиционните претенденти за президент и мирни протестиращи, както и за заплашването на публицисти.

Това е вторият пакет от самостоятелни наказания на Брюксел против Минск. Първият влезе в действие на 2 октомври: тогава описът включваше 40 души, забъркани, съгласно Европейски Съюз, в принуждение против протестиращи и подправяне на резултатите от гласуването.

Day 97. Since early morning, doctors are gathering to commemorate 31-year-old Raman Bandarenka who died yesterday after he was severely beaten by plainclothemen. Such a tragedy. People bring flowers and candles, they gather all over the country
— Hanna Liubakova (@HannaLiubakova)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР