31-годишният Маркъс Грам има процъфтяващ бизнес с вендинг машини, печели

...
31-годишният Маркъс Грам има процъфтяващ бизнес с вендинг машини, печели
Коментари Харесай

5-те съвета на 31-годишен предприемач, който работи по 4 часа седмично

31-годишният Маркъс Грам има преуспяващ бизнес с вендинг машини, печели по 300 000 $ на година и работи едвам по 4 часа на седмицата. Макар допреди няколко години да е живеел с майка си, през днешния ден той може да опише историята на триумфа си. И освен това - обилно дава препоръки, тъй като е осъзнал, че този метод е част от това, което е през днешния ден, написа CNBC.

Първоначално Грам си слага задачата да спести задоволително пари, с цел да купи парцел и да генерира от него въздържан приход. Един ден обаче му хрумва концепция за непряк бизнес. Негов другар вижда по какъв начин жена тегли пари от вендинг машина. Това кара Грам да се замисли. Установява, че този бизнес е тъкмо като за него. Затова през 2018 година се мести във Филаделфия и купува две вендинг машини.

Само за първата годината компанията на Грам Joyner Vending генерира 5000 $. Той продължава да влага и в този момент има 21 машини в Балтимор, Филаделфия, Детройт и Вашингтон. Те ще му донесат за 2022 година 500 000 $ продажби.

Маркъс Грам има няколко съвета към хората, които се интересуват от стартирането на сходен бизнес. Тъй като той работи на американския пазар, изчисленията му са настоящи за Съединени американски щати. Те обаче може да ви послужат като ориентир и за България. Любопитно е да се наблюдава пътят на триумфа на неговата компания.

Имате потребност от най-малко 4500 $, с цел да започнете

От работата си на цялостен работен ден Грам икономисва 10 000 $. Около 4000 от тях употребява, с цел да купи вендинг машина за закуски и друга за питиета, два четеца на кредитни карти, храни и питиета и покрива такси за доставка. Тъй като от този момент насетне е минало време и би трябвало да се регистрира инфлацията, той предлага да заделите настрани малко повече пари. В взаимозависимост от това дали са нови или втора употреба, вендинг машините в Съединени американски щати се продават на цени от 1000 до 10 000 $. Разходите за доставка са сред 200 и 500 $. Четците на кредитни карти не са наложителни. Грам обаче е открил, че съществуването им води до растеж на продажбите до 25%.

Потърсете снабдители на вендинг машини с добра известност

На пазара може да откриете разнообразни снабдители. Поинтересувайте се за репутацията им, както и какви тъкмо типове вендинг машини оферират.

Никога не купувайте една машина, в случай че нямате място, където да я поставите

Местоположението е всичко. Винаги мисля за места, които имат доста пешеходен трафик. Апартаментни комплекси, хотели, студентски жилища и хранилища с доста чиновници са страхотни благоприятни условия, споделя Грам.

Когато се пробвате да разберете дали обещано местонахождение може да бъде печелившо, разберете какво е работното време на компаниите в постройката, пред която е конфигурирана машината, както и какъв брой хора работят в и отвън нея.

Брандирането и потребителската услуга са значими

Маркъс Грам напуща главната си работа три години откакто започва Joyner Vending. Сега работи единствено по четири часа седмично. През множеството време пазари онлайн храни и питиета.

Веднъж седмично зареждам машина в Мериленд. Много хора считат, че в този бизнес няма брандиране или обслужване на клиенти, защото машините работят сами, само че това не е по този начин. Това, което ме отличава от моите съперници, е бързата ми реакция. Правя всичко по силите си, с цел да се съобразя с клиентите – както на местата, където се намират моите машини, по този начин и на хората, които купуват продукти от тях, споделя Грам.

Когато стартира, той похарчва 30 $ за брандирана поло тениска, която постоянно носи. Ивестирах други 20 $ във визитни картички.

Платих за уеб страница и имах готово бизнес предложение когато и да е, ако има опция за слагане на машина, добавя той.

Проучете какво желаят клиентите

Във вендинг машините на Маркъс Грам клиентите може да открият типичните артикули на американския пазар. През годините той следи кое се купува най-вече и търси способи да се доставя с тях на преференциална цена. В момента 30% от приходите му отиват за депозиране на артикули, 10% за заплати на чиновници, които работят на повърхностен работен ден, а други 10% - за разнообразни разноски. Останалите 50% прибира като облага.

Колкото повече бизнесът пораства, толкоз повече би трябвало да споделяте знанията си с други хора

Грам няма желание да стопира дотук. Той възнамерява нахлуване в други щати, разширение на екипа и отваряне на личен склад за вендинг машини. Още през 2020 година стартира да провежда онлайн курс за пускане на подобен бизнес. Вече има и една написана книга, която служи като основа на курса.

До момента съм спечелил 90 000 $ от тези цифрови артикули. Следващата година пускам самостоятелна стратегия за образование и съвещания. Joyner Vending промени живота освен за мен, само че и за фамилията ми. Любимата ми част е, че станах специалист в бизнеса и мога да споделям знанията си с други хора, споделя Грам.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР