31-годишният Д.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна

...
31-годишният Д.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна
Коментари Харесай

2 години затвор и 20 000 лв. глоба за мъж, държал прекурсори за производство на наркотици

 31-годишният Д.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна за това, че без съответно позволение, държал за разпространяване прекурсори и материали за произвеждане на високорискови наркотични субстанции (метамфетамин), бе наказан на 2 години отнемане от независимост, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Осъденият ще заплати и санкция в размер на 20000 лв.. Мъжът призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и съобщи, че желае делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване за приемане на наказване, понижено с една трета. Така състав на Варненския областен съд, откакто редуцира наказването предвид на съкратената процедура, дефинира присъда в размер на 2 години отнемане от независимост, при общ режим.

Мъжът бил приет за отговорен, че на 21 декември 2018 година, в региона на магазин за хранителни артикули на улица " Бяла Черква “ във Варна, по време на полицейска инспекция, било открито, че държи в себе си два литра " Толуол “, пакет с 11,18 грама червен фосфор и електронна везна. Намерените в него субстанции Д.А. щял да употребява за произвеждане на опиати, които възнамерявал да продаде.

Присъдата на Окръжен съд – Варна предстои на въззивна инспекция пред Апелативен съд в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР