3000 американци са отговорили на призива на Украйна към чуждестранни

...
3000 американци са отговорили на призива на Украйна към чуждестранни
Коментари Харесай

3000 американци се бият срещу Русия

3000 американци са дали отговор на апела на Украйна към задгранични доброволци да се включат в борбата против съветския завоевател. Това разкри представител на украинското посолство във Вашингтон пред „ Гласът на Америка “ (VOA).

НАТО разгласи, че ще подкрепя украинските въоръжени сили с военно съоръжение, само че няма да изпраща свои бойци там. В Украйна обаче има хиляди доброволци, които сами са взели решение да се бият против съветския завоевател, който нахлу на 24 февруари. В Украйна са отишли и 2000 грузинци.

Украинският президент Володимир Зеленски и други висши украински чиновници приканиха за сформирането на „ интернационален легион” от задгранични доброволци, които да оказват помощ на Украйна във войната. Преди няколко дни Зеленски пресметна, че към 16 000 чужденци са се присъединили непринудено да оказват помощ в сраженията. Западните страни постановиха тежки стопански наказания на Русия, които към този момент се отразяват отрицателно на съветската стопанска система. Москва е в интернационална изолираност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР