30 злополуки с електрически тротинетки са станали у нас през

...
30 злополуки с електрически тротинетки са станали у нас през
Коментари Харесай

За последните два месеца: 30 злополуки с електрически тротинетки са станали у нас

30 злополуки с електрически тротинетки са станали у нас през последните два месеца. По закон те могат да се употребяват от всички, които имат навършени 14 години, само че при избрани правила.
Прочетете още
Електрически тротинетки могат да се ръководят и от малолетни. По закон обаче минималната възраст за ръководство е 14 години. И то единствено по велоалеи.

„ Пътна полиция “ следи дали тротинетките се карат по разпоредбите. Те са и тези, които могат да стопират за инспекция и да глобяват. В множеството случаи с 50 лв., предава БТВ.

Ако нарушителите са под 16-годишна възраст, санкцията е за родителите.

„ Когато лицето е сред 16-18 години санкцията се заменя с публично неодобрение “, изясни контрольор Мария Ботева от „ Пътна полиция “.

Максималната скорост, с която може да се ръководи електрическа тротинетка у нас е 25 километра в час. Като през последните години те стават все по-популярни. Наемат се с дебитна карта през мобилно приложение.

Ако схванат за нарушавания, от компанията блокират профила, с които е наета електрическата тротинетка. От 2019 година у нас единствено с тази компания са направени над 600 000 пътувания.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР