30 възпитаници на кюстендилските училища и гимназии - 28 момичета

...
30 възпитаници на кюстендилските училища и гимназии - 28 момичета
Коментари Харесай

Възпитаници на кюстендилските училища бяха премирани за нестандартно мислене

30 ученици на кюстендилските учебни заведения и гимназии - 28 девойки и единствено 2 момчета, получиха през днешния ден стипендии от общината за показан висок резултат в теста за ексцентрично мислене. Наградният фонд е 4 200 лв., със 700 лв. повече в съпоставения с миналогодишните стипендии.

Премирането на посочилите автентичен метод и ексцентрично мислене при решаването на съответни житейски обстановки и ребуси по тест, дефиниран от обществения антрополог Харалан Александров, се прави за осми път в общината. Премията за оптималните 36 точки е 500 лв..

И в двете групи, 8 и 9-и клас, както и 10-11-и клас, няма възпитаник, който е изкарал максимума. Най-добре са се показали учениците от Езиковата и Природо-математическата гимназия. Резултатите разгласи зам.-кметът по духовните действия на града Светослав Василев:

" Има доста свежи хрумвания от дечицата, необременени те по един метод виждат нещата и даже не на смешка съм го казвал, че може да употребяваме някои от техните хрумвания за ръководство, за модел ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР