30 на сто от кандидат-студентите са скъсани на предварителния изпит

...
30 на сто от кандидат-студентите са скъсани на предварителния изпит
Коментари Харесай

30% двойки на предварителния изпит по български в ПУ

30 на 100 от кандидат-студентите са скъсани на предварителния изпит по български език в Пловдивския университет. Това е най-масовата оценка на старта на тазгодишната акция. От години не е имало толкоз доста двойкаджии, въпреки че в последните лета изпитният формат бе олекотен и съгласно младежите към този момент е даже по-ниска летва от държавния зрелостен изпит на финала на междинното обучение.

Общо 818 индивида се явиха на изпита, който е вход за множеството специалности във вуза. От тях 247 са се провалили и на трите задания, а проверяващите не са имали защо да се заловят, с цел да им пишат даже тройка.

В същото време обаче са писали цялостно 6 на петима кандидат-студенти. Има и още 65 работи, оценени с отлична записка. Това прави отличниците към 8 на 100 от явилите се. Те имат право да се запишат в определената компетентност незабавно, откакто стартира подаването на документите.

Знания за доста добър са посочили 181 индивида, което съставлява 22 на 100.

Всеки четвърти – 206 претендента или 25% от всички държали изпита, е заслужил четворка.

Традиционно има доста добре готови деца, както и такива, за които недоумяваме по какъв начин въобще са приключили приблизително учебно заведение, разяснява сбито ръководителят на комисията доцент Теофана Гайдарова. Допуснати са нормалните пунктуационни и правописни неточности.

Този път съвсем няма кандидат-студенти, които са се отказали да пишат по третата задача. В нея заданието бе да се сътвори есе на тематика „ Какво бихте създали, в случай че не ви беше боязън? ”. Творенията на младежите обаче издават изтощение да се сътвори образован и изискан стилистично авторски текст. Още по-трудно може да се приказва за истински тези и препратки.

Общо към 1700 кандидат-студенти участваха в предварителната акция в Пловдивския университет. Редовната по традиция следва при започване на юли, като бележките са равностойни и при балообразуването се зачита по-високата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР