30 милиона души се очаква да изчезнат“ от европейските селски

...
30 милиона души се очаква да изчезнат“ от европейските селски
Коментари Харесай

30 милиона души постепенно „изчезват“ от селските райони в Европа

30 милиона души се чака да „ изчезнат “ от европейските селски региони в интервала сред 1993 и 2033 година Това е размерът на популацията на Румъния, България и Литва, взети дружно. Освен това, сред 2015 и 2021 година делът на хората на възраст над 65 години ще се усили с 5% в селските региони, което е два пъти повече, в сравнение с в градските.

„ Осем месеца преди европейските избори тази тревожна обстановка съставлява опасност за европейската народна власт “, се показва в Годишния отчет на Европейски Съюз за положението на градовете и районите. Причината е, че у хората, останали по тези места, се задълбочава възприятието на раздалеченост. Изостря се и чувството, че са изоставени от локалните, националните и европейските институции.



Политиката на доближаване е ключът и е отговорът за отключване на опциите, които тези провокации съставляват “, разяснява Вашко Кордейро по време на тазгодишната Европейска седмица на градовете и районите (#EURegionsWeek 2023). 

Миграцията в посока огромните градове е задълбочаваща се от години наклонност, разумно отключена от по-добрата икономическа среда там. Сега напъните от ден на ден се концентрират върху опитите за задържане на хората в периферните и селските райони. Възможността да се случи това минава през преквалификацията, тъй че популацията да съумее да се приспособява към икономическата промяна.

В този подтекст задачата на Европейския съюз е да премисли бъдещето на континента през призмата на районите – като им даде повече власт, еластичност и на практика ориентирани финансови принадлежности.
Българите желаят Европейски Съюз да влага единствено в бедните региони на странатаМного хора се възползват от политиката на Европейски Съюз за доближаване, без да знаят
Доверието в локалните и районните управляващи остава по-високо от това в народен мащаб и в Европейски Съюз. От 2018 година насам изследванията на публичното мнение непрекъснато демонстрират, че районните и локалните управляващи са единствената форма на ръководство, на която се доверяват повече от 50% от респондентите в Европейски Съюз.

През идната година ни чакат съществени провокации, свързани с европейските избори. И по отношение на това локалните и районните управляващи са освен метод за активизиране на хората да бъдат въвлечени, само че и основни участници, които могат да внесат изясненост по въпроси, пораждащи безпокойствие в подтекста на политическия спор към този избор “, разяснява още Кордейро.

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР