30 лв. втора пенсия ще получат 55% от хората, които

...
30 лв. втора пенсия ще получат 55% от хората, които
Коментари Харесай

Първите частни пенсии ще са по 30 лева

30 лева втора пенсия ще получат 55% от хората, които ще се пенсионират през интервала 2021-2024 година Това демонстрира концепцията за изплащането на сумите от частните универсални пенсионни фондове, която разгласява общественото министерство.
Едва 20% от първите пенсионери с втори приход ще могат да разчитат на пенсия в размер сред 50 и 100 лева, демонстрират още плановете на специалистите. Това съставлява сред 25% и 50% от сегашния размер на минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст. Сметките са за обезпечени лица, които към края на 2017 година имат натрупвания в самостоятелните си партиди сред 4600 лева и 10 000 лева
Едва 10% от пенсиониращите се в първите години ще могат да разчитат на пожизнена пенсия от УПФ с размер, по-висок от 100 лева
От препоръчаната идея излиза наяве, че пенсиониращите се сред 2021-2037 година, които останат в частните фондове, ще получават с 20% по-ниска пенсия от Националния застрахователен институт.
Втората пенсия да е пожизнена, само че парите от партидата да не могат да се наследяват, планува главният вид в концепцията. Той е за хора, чиято пенсия би достигнала най-малко 20% от минималната. Срочна или програмирана ще бъде втората пенсия, в случай че има ниски натрупвания по сметките. Дава се опция и за комбинирани разновидности - програмно изтегляне с избран интервал на погашение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР