30 български компании от машиностроенето, ориентирани към европейския пазар, се

...
30 български компании от машиностроенето, ориентирани към европейския пазар, се
Коментари Харесай

30 български компании от машиностроенето се обединиха в сдружение Клъстер Малки и средни износители

30 български компании от машиностроенето, насочени към европейския пазар, се сплотиха в съдружие " Клъстер Малки и междинни експортьори ". Сдружението е основано по план на оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ". Целта е да се разшири присъединяване на дребните и междинни предприятия в износа на страната.

По-голямата част от производството на фирмите, обединени в новия клъстер, е предопределено за експорт към европейския и международния пазари. Програмата финансира и развиването на услуги за тези компании, като основаването на нови партньорства със сродни интернационалните партньорски организации и присъединяване ни в панаири и изложби, споделя изпълнителният шеф на българския клъстер Добромир Добрев:

" И като краен спомагателен резултат нарасналата конкурентоспособност на компаниите, индустриалните благоприятни условия сега в Европа разрешават и има задоволително динамичност на пазара, с верните контакти, с опциите, които разрешават участията в ревютата. Всъщност, нашите компании да усилят своя пазарен дял. "

Основните пазари на фирмите от клъстера са Германия и Франция. Добър капацитет оферират и Румъния, и Италия. Проектът се финансира с близо половин милион лв., а осъществяването му завършва през май 2019 година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР