30-годишният Бейтула Исмаил от Дулово, който при зверска катастрофа причини

...
30-годишният Бейтула Исмаил от Дулово, който при зверска катастрофа причини
Коментари Харесай

Шофьорът Бейтула, убил момчето от снимката с Бойко Борисов, влиза в затвора само за 5 и половина години

30-годишният Бейтула Исмаил от Дулово, който при зверска катастрофа причини смъртта на 23-годишния Никола Терзиев, влиза в затвора за 5 години и половина, съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд. Окончателното решение е на Върховния касационен съд, който е потвърдил ефективната присъда, постановена от първите две инстанции.

Присъдата гласи, че Бейтула ще бъде лишен от правото да управлява автомобил за срок от 8 години и половина и трябва да плати разноските по делото от 3207 лв.

Припомняме, че фаталната катастрофа стана на 28 август 2016 г. преди входа на Варна от автомагистрала „ Хемус “. Бейтула карал тунингования си „ Фолксваген Голф “ със скорост от 145 км/ч и буквално помел служебната кола на доставчика на пици Николай Терзиев, който загинал на място. В хода на делото стана ясно, че виновният шофьор и преди е бил осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа, както и многократно наказван за управление на автомобил с превишена скорост.

Майката на Ники Терзиев две години след смъртта му: Убиецът му Бейтула се разхожда на свобода с благословията на държавата!

Присъдата на Варненския окръжен съд бе произнесена на 1 юни миналата година. Бейтула я обжалва неуспешно пред Апелативния и Върховния касационен съд. Той ще търпи наказанието си при първоначален общ режим, уточниха от съда.

Тръгна делото за смъртта на 23-годишния Ники, снимал се като малък с Борисов

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР