30 000 българи са си инсталирали мобилното приложение ViruSafe, което

...
30 000 българи са си инсталирали мобилното приложение ViruSafe, което
Коментари Харесай

30 000 българи вече използват ViruSafe

30 000 българи са си инсталирали мобилното приложение ViruSafe, което дава възможност да се генерира карта с горещи точки, където има граждани с проявени симптоми на COVID-19. Целта е всеки да може да информира личния си лекар дали има симптоми на заболяването. То е интегрирано към една централна система. Това заяви в предаването " Лице в лице " по БТВ Виктор Билярски, който е един от създателите на приложението.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4967
Той добави, че допълнително се разработва и ново приложение, от което личните лекари да получават нотификация дали имат регистриран техен пациент с COVID-19.

Здравното приложение за борбата срещу COVID-19 ViruSafe работи от днес

Билярски бе категоричен, че системата и личните ни данни са защитени. „ Не може да се пробие. Използвани са най-добрите софтуерни практики “, каза той.

Той обясни още, че в него има карти на градове от страната. „ Има доста полезна информация. Може да се разбере дали има хора под карантина. Има полезна информация и за самия коронавирус “, коментира компютърния експерт.

„ Предоставили сме го на Информационно обслужване, което държавна структура. В него могат да се регистрирате и ако сте здрави. Данните са достъпни за здравните власти “, поясни Виктор Билярски.

Код здраве: Стъпки и насоки относно теста за коронавирус

Той разкри и как може да се регистрирате. „ Въвежда се мобилен телефон, ЕГН, за да се направи връзката с личния лекар, посочвате, ако имате хронични заболявания и т. н. “, каза още той.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4967  19 хванати извършители на карантина в Асеновград 19 хванати извършители на карантина в Асеновград  Биолог: COVID-19 е опит върху човечеството Биолог: COVID-19 е опит върху човечеството  Нови 11 инфектирани с ковид, 635 са всички случаи Нови 11 инфектирани с ковид, 635 са всички случаи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР