3 юли е Международният ден без найлонови торбички. Ето някои

...
3 юли е Международният ден без найлонови торбички. Ето някои
Коментари Харесай

3 юли - Международен ден без найлонови торбички

3 юли е Международният ден без найлонови торбички. Ето някои обстоятелства за найлоновите торбички, които организацията " Plastic bag free day ", напомнят на днешния ден:

- Една найлонова торбичка се употребява приблизително 25 минути.

- В взаимозависимост от материала на всяка една найлонова торбичка й лишава сред 100 и 500 години да се разгради в естествена среда. Която не е природата.

- В минутата, до момента в който четете това, 1 000 000 торбички влизат в приложимост.

- 3 400 000 000 000 торбички се създават всяка година. Това е тежестта на най-малко 2 000 000 автомобила.

- Поради лекотата и формата си, разпространяването на найлоновите торбички като боклук е изцяло неконтролируемо.

В Европейския съюз годишно се използват *800 000 тона *полиетиленови торбички за еднократна приложимост, или 191 броя на глава от популацията, само че от тях се рециклират едвам 6%. Останалото количество завършва в най-хубавия случай на сметищата, където постоянно основава проблеми като запушва колекторните тръби за инфилтрат (вредните отпадни води от отпадъците), или замърсява околната среда освен в градовете, само че и на отдалечени места в природата;

Лекотата на полиетиленовите торбички разрешава разпространяването им далеко голямо количество отиват в международните морета и океани, където предизвикват гибелта на над 100 000 морски животни годишно; Полиетиленовите торбички се създават от невъзобновяеми и лимитирани първични материали – нефт и природен газ. 40 % от потребления нефт в международен мащаб отива за произвеждане на пластмаса;

Всяка година умират на 1 000 000 морски птици, поради погълната пластмаса, която объркват с храна; - При проучвания на морската вода във всеки литър отношението на планктона и пластмасата е 1 към 6 в интерес на пластмасата. Всички тези ужасяващи статистики не са единствено числа, а демонстрират действителен проблем, който всеки от нас може да предотврати, като спре потреблението на пластмаса за еднократна приложимост и употребява платнени торби, вместо найлонови.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР