3-месечно бебе за лечение във Франция с военен самолет “.

...
3-месечно бебе за лечение във Франция с военен самолет “.
Коментари Харесай

Мисия Живот: Разказват военните, транспортирали 3-месечно бебе за лечение във Франция

3-месечно бебе за лекуване във Франция с боен аероплан „ “. Полетът е осъществен от екипаж на 16-а авиобаза „ Враждебна “. На борда му пътуваха и медици, които са лекували детето в столичната детска болница „ Проф. Иван Митев “, оповестява Нова телевизия.

Подготовката за полета стартира рано тази заран. А цената на задачата – да се избави живота на 3-месечно бебе с вродена малформация. 9 часа по-късно самолетът се завърна на българска територия с изпълнена задача. „ Чувстваше се добре детето, в самолета, в кувьоза. Не сме имали нещо непредвидено, прехвърлянето стана бързо с колата за спешна помощ, която го закара в болничното заведение във Франция “, съобщи Добрин Иванов, пълководец на военния аероплан.
 Транспортираха незабавно седемгодишно дете с боен аероплан Спартан Транспортираха незабавно седемгодишно дете с боен аероплан " Спартан "
Военнослужещи от дежурните сили и средства на Авиобаза " Враждебна " със аероплан „ Спартан “ осигуриха незабавна здравна помощ...

На борда на самолета е бил и екипът, лекувал детето 3 месеца в столична детска болница. Състоянието му по време на полета било устойчиво, с помощта на конфигурираната в Спартана здравна техника. „ Много реанимационна техника, монитори, респиратори, всичко належащо, което ние си носихме. Детето беше в много повредено положение преди полета, ние относително успяхме да го кондиционираме “, показва Благомир Здравков, шеф на детска болница „ Проф. Иван Митев “.

По време на полета в самолета е била и майката на бебето. „ Гледахме да я успокоим, тъй като това е значимо за тези родители, те са напрегнати, поради самото заболяване на детето. Напряга ги пътуването “, споделя Благомир Здравков. Екипажът е задоволен след полета. Според командира отговорността е била огромна. „ Има по-голямо напрежение, тъй като времето е непредвидимо, може да има турбуленция, аз се притеснявах от това нещо, тъй като лятото е постоянно срещано “, съобщи пълководец Добрин Иванов.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР