3-годишното момченце, което бе кръстено Буда от майка си, родила

...
3-годишното момченце, което бе кръстено Буда от майка си, родила
Коментари Харесай

Малкият Буда стана Атанас с решение на съда

3-годишното момченце, което бе кръстено Буда от майка си, родила го в домашни условия, а в следствие отнето от обществените, към този момент се споделя Атанас. 

Момченцето е от село Иван Вазово. Социалната работа в Хисаря го лиши от майката Галя Танева, откакто от раждането му тя  отказваше да го записва и да му извади ЕГН. 

Името на детето е обещано от съдията, който се занимава с делото.

Предполагаемата дата на раждане на момченцето пък е 1 ноември 2019 година За това се схваща от показания на доктор, който е прегледал майката към две седмици след раждането, тъй като е имала затруднения.

Установихме, че детето е без наставнически контрол, няма декларирано предпочитание от родственици за развъждането му. То е настанено в приемно семейство. В чудесно положение е, отзивчив. Успява да произнася по няколко думички и се надявам след време напълно да бъде интегрирано в обществото, сподели шефът на Регионалната обществена организация Петър Антонов пред Нова телевизия.

От последващите дейности и заключението на съда, което ще бъде след психическа експертиза на майката, ще се реши какъв брой време детето ще остане в приемно семейство, сподели той.

Детето е било в рискова среда по информация на трети лица, защото обществените не са имали достъп до него в последните 3 година, изясни Антонов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР