3 години и 4 месеца затвор при първоначален общ режим

...
3 години и 4 месеца затвор при първоначален общ режим
Коментари Харесай

Ефективна присъда: 3,4 г. затвор получи шофьорът, убил млада жена в Шумен

3 години и 4 месеца затвор при първичен общ режим е присъдата на Жечко Кюркчиев, който провокира тежка злополука в Шумен, при която почина 22-годишната Светомира Станчева, а друга жена беше ранена.
Присъдата е на Окръжен съд - Шумен.

След единствено две съвещание завърши делото против 19-годишния Жечко Кюркчиев, който призна виновността си, заради което след редукция на наказването, той получи ефикасна присъда от 3 години и 4 месеца при общ режим.

Разследването към момента не е завършило

Кюркчиев е наказан за това че е предизвикал гибелта на 22-годишната Светомира Станчева и е ранил друга жена при провокирана поради шофиране с превишена скорост тежка злополука.

Инцидентът стана на кръгово кръстовище в Шумен, като карания от Жечко Кюркчиев джип удря с превишена скорост навлязлата към този момент в кръстовището кола на Светомира. Младата жена умира, а нейна спътничка е ранена.

Непосредствено след случая полевия тест на водача сподели приложимост на опиати, само че по-късно кръвната проба бе негативна, а джипа на момчето изгоря на охраняван полицейски паркинг. Произнесената присъда не е дефинитивна, само че околните на починалата обявиха, че са задоволени.

Областният шеф няма да бъде заменен, сподели министърът

„ Това, което може да кажем - нашето семейство, е, че сме задоволени от решението на уважавания български съд. Предполагам и чакам, че ще има обжалване от страна на обвинения, тъй че за напред във времето ще забележим по какъв начин ще се развият събитията ”, съобщи бащата на Светомира.

„ Мисля, че наказването което беше несъмнено, е близо до това, което прокуратурата изиска и е заслужено. Борбата с всички тези ПТП-та, които се случват, би трябвало да стартира от някъде и може би това е ефикасни присъди “, сподели прокурор Василена Анастасова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР