3-членно семейство гурбетчии се е прибрало в България от кланицата

...
3-членно семейство гурбетчии се е прибрало в България от кланицата
Коментари Харесай

Ромско семейство, работило в кланицата-огнище в Германия, се прибра тайно в България

 3-членно семейство гурбетчии се е прибрало в България от кланицата в немския окръг Гютерсло, където пламна огромно огнище на ковид. Хората, които са от ромския квартал в Белица, са си пристигнали с микробус. Семейството се прибира в петък, без да заяви на никого, че идва от огнище на болестта, написа Блиц.

Те споделят, че от кланицата са им създали проби, само че не знаят какви са резултатите.  Кметът на общината Радослав Ревански ги е предизвестил да не излизат на открито, до момента в който не се разбере дали са инфектирани. Утре на тримата ще бъдат направени нови проби. Шофьорът на буса си е направил бърз тест, който е негативен.

Огнището в Гютерсло е " най-голямата поява на инфекцията ", следена в Северен Рейн- Вестфалия и в Германия като цяло. В голямата си част случаите са измежду служащите от касапница и месопреработвателен цех на компанията " Тьонис ". Само 24 от случаите са потвърдени при хора, които не работят там.

В голямата си част случаите са измежду служащите от касапница и месопреработвателен цех на компанията " Тьонис ". Само 24 от случаите са потвърдени при хора, които не работят там.

От всички тествани 6 140 служащи в предприятието 1 553 са с позитивни проби, като е имало инфектирани цели фамилии. Колко тъкмо са те, не се загатва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР