3,6 кг метамфетамин в кучешка храна задържаха митнически служители на

...
3,6 кг метамфетамин в кучешка храна задържаха митнически служители на
Коментари Харесай

Дрога в кучешка храна хванаха митничари

3,6 кг метамфетамин в кучешка храна задържаха митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав-мост 2, осведомят от Митниците.

Митнически чиновници от отдел " Борба с наркотрафика " в Търговско дружество Митница Русе предотвратиха контрабанда на 3.6 кг метамфетамин, укрит в пликове с кучешка храна. 

На 23.02.2023 година към 09:00 ч. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 Видин-Калафат митнически инспектори селектират за щателна митническа инспекция товарен автомобил с полска регистрация.

Шофьорът на транспортното средство е заявил, че транспортира кашони с текстилни произведения и пале с храна за кучета. 

При физическа инспекция в част от пликовете с кучешка храна митническите чиновници откриват шест пакета, обгърнати с транспарантно фолио, съдържащи кристалообразно бяло вещество. 

След изработен полеви наркотест инспекторите откриват, че веществото реагира позитивно на метамфетамин. Общото арестувано количество метамфетамин е 3 608 грама.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Видин се водят дейности по следствие за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2, вр. член 18, ал.1 от Наказателен кодекс за преместване през страната на наркотични субстанции. 

С разпореждане на проверяващия орган полският жител С.Р., управлявал транспортното средство, е притеглен в качеството на обвинен за опит да придвижи през границата на страната без съответно позволение високорисково наркотично вещество. С.Р. е арестуван за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР