3.5 пъти е по вероятно да се загине по българска

...
3.5 пъти е по вероятно да се загине по българска
Коментари Харесай

Богдан Милчев: През миналата година са ремонтирани основно само 7 километра пътища. Къде са парите?

3.5 пъти е по евентуално да се загине по българска автомагистрала от европейските

" Министър Шишков призна нещо, което от 2 години виждаме - транспортната ни система не просто е в застой, не е мръднала на 40 см. напред. "

Това съобщи в ефира на ръководителят на Института за пътна сигурност инж. Богдан Милчев.

" Необходими са тежки решения. Имаме близо 20 000 км републикански пътища, до 2019 се ремонтираха по 1000 км на година. През 2022 година е осъществен 7 км главен ремонт на път и 230 км непълен ремонт, при рекорден бюджет на АПИ, който е 3 пъти по-голям от 2019 година ", съобщи още Милчев и попита къде са парите.

" Всички остарели практики, които отхвърлиха служебните държавни управления, не престават. " съобщи Милчев. " 3.5 пъти е евентуално да загинеш на българска автомагистрала, в сравнение с от която и да е европейска ", сподели още той

По думите за последните 2 години са заменени петима шефове на АПИ. Нито една промяна не беше стимулирана за какво я вършат, сподели Милчев.

Допълни, че обстановката ще продължи, до момента в който жителите не потърсят отговорност и няма държавно управление с явен приоритет.

По думите му, в този момент при публичните поръчки ще ги завоюват същите компании, ремонтирали Витиня, само че с друго име.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР