294 метрични тона канабис бяха произведени от първата законна реколта

...
294 метрични тона канабис бяха произведени от първата законна реколта
Коментари Харесай

294 тона канабис са произведени в Мароко през 2023 г.

294 метрични тона канабис бяха създадени от първата законна годишна продукция в Мароко през 2023 година , по данни на Reuters. Събирането е осъществено от 32 кооперации, които сплотяват 430 фермери, покрили 277 хектара край градовете Ал Хусейма, Таунат и Шефчауен в северния планински регион Риф.

От Агенцията по опиати на Организация на обединените нации оповестяват, че общо към 47 000 хектара от района Риф са обезпечени за производството на канабис , което е близо 1/3 от площта през 2003 година, като резултат от репресиите в държавното управление.

Тази година от регулаторната организация ANRAC показват, че са обсъждани заявки на 1500 фермери, проведени в 130 кооперации. Засега работят 2 звена за легална обработка на канабис, а други две чакат съоръжение, до момента в който 15 артикули от канабис са в развой на утвърждение за здравна приложимост.

Въпреки че Мароко е главен производител на канабис, публично използването на канабис за развлекателни цели е противозаконна. Близо един милион души живеят в региона на Северен Мароко, където канабисът е съществена икономическа активност. Той е публично отглеждан и се пуши от генерации, разбъркан с тютюн.

Отглеждането на локалния устойчив на суша вид, прочут като Белдия, е почнало този месец, по данни от ANRAC.

54 разрешителни за експорт са били връчени на страната предходната година , като част от устрема на Мароко да навлезе в разрастващия се световен пазар за законен канабис.
 Германия легализира марихуаната
Германия легализира марихуаната

Разрешава се развъждането на до 3 растения и притежанието на не повече от 25 грама
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР