29 училища в Истанбул са били затворени заради нанесени материални

...
29 училища в Истанбул са били затворени заради нанесени материални
Коментари Харесай

29 училища в Истанбул са били затворени заради земетресението

29 учебни заведения в Истанбул са били затворени поради нанесени материални вреди при земетресението с магнитуд 5,8 по Рихтер, станало предходната седмица, заяви в. " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Валийството на Истанбул заяви, че от през днешния ден - 1 октомври, учениците от краткотрайно затворените учебни заведения, ще продължат образованието си в редица други учебни заведения в мегаполиса. Вчерашният ден бе разгласен за неучебен за децата от 29-те учебни заведения.

Ръководствата на 114 учебни заведения подадоха сигнали за нанесени материални вреди след мощния трус предходната седмица. След оценка на чиновници от министерството на околната среда и градоустройството е било открито, че съществени материални вреди са нанесени на 29 учебни заведения, които би трябвало да бъдат ремонтирани.

Според информация на турската телевизия НТВ единствено в границите на два дни след мощното земетресение на 26-и септември са били направени 15 708 застраховки за жилища с включен риск от земетресение. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР