29-ите Дни на Японската култура продължават с пълна сила с

...
29-ите Дни на Японската култура продължават с пълна сила с
Коментари Харесай

Изложба на Темари пренася духа на японската култура във Варна

29-ите Дни на Японската просвета не престават с цялостна мощ с показване на галерия на Темари във Варна. Събитието ще се организира от 30 октомври до 7 ноември в Дом на архитекта (ул. " Мусала “ № 10). Официалното разкриване на изложбата ще е от 18:00 ч., а входът е свободен. Организиран е и съпътстващ уъркшоп за направа на Темари.

Красотата на хилядолетните японски обичаи ще разкрие Рали Донева-Коева, създател на изложбата. Тя е сертифициран член на Японската Темари асоциация и има документ за шихан – трето от четири равнища за направата на обичайните японски декоративни топки Темари. Посетителите на събитието ще се приближат до античното изкуство Темари и ще имат опция да се потопят в тайната символика, вплетена в красивата бродерия на декоративните топки, в основата на която стоят посвещението, прецизността и любовта. Заредени с позитивната сила на майстора, който ги създава, Темари са се трансформирали в скъп подарък, символизиращ другарство и почитание.

Уъркшоп ще даде опция на запалянковците да се срещнат с античното изкуство. Поставило началото си като елементарна направа на топки за детски играчки, Темари и до момента остава ослепителен знак на доверие и преданост в японската просвета. Работилницата за направа на обичайните декоративни топки ще се организира на 2 ноември (събота) от 17:00 ч. до 20:00 ч.  Таксата за присъединяване е 10 лева Изисква се авансово записване на телефон: 0888 611 329.

Организатори на събитието са Японски клуб " Кизуна “ – Варна, Сталкер Студио и Съюз на архитектите – Дружество Варна с поддръжката на Посолството на Япония в България. Изложбата е част от Дните на японската просвета 2018г.

Заповядайте на едно от 17-те събития в София, Варна, Стара Загора и Казанлък тази година и се докоснете до неповторимия дух на Япония!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР