29-годишен варненец бе осъден за купуване на гласове, съобщиха от

...
29-годишен варненец бе осъден за купуване на гласове, съобщиха от
Коментари Харесай

29-годишен варненец е осъден за купуване на гласове

29-годишен варненец бе наказан за пазаруване на гласове, оповестиха от Районния съд във Варна за Moreto.net.

Деянието съставлява закононарушение срещу политическите права на жителите и е наказуемо по член 167, алинея 2 от Наказателния кодекс.

По силата на реализирано сред страните и утвърдено през днешния ден от съда съглашение, 29-годишен мъж от Варна бе приет за отговорен в осъществяването на такова закононарушение през ноември 2021 година, в акцията при гласоподаване на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и народни представители на 14.11.2021 година

В изискванията на продължавано закононарушение за времето от 4 ноември м.год. до неустановена дата преди самия избирателен ден, 29-годишният обвиняем с две обособени действия предложил на две разнообразни лица имотна полза – парична сума от по 40 лв. на човек, за да ги склони да упражнят изборното си право в интерес на съответна политическа коалиция, записана за съответните избори.

Подсъдимият е с чисто правосъдно минало. Съгласно утвърденото от Районен съд – Варна съглашение, той следва да търпи наказване от 6 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Съдебният акт е финален.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР