29-годишен привърженик на Левски е намушкан с нож в Скопие

...
29-годишен привърженик на Левски е намушкан с нож в Скопие
Коментари Харесай

Намушкаха с нож привърженик на Левски в Скопие, сините победиха Шкупи с 2:0

29-годишен последовател на Левски е намушкан с нож в Скопие довечера.

За случая заяви във Facebook Виктор Стоянов от Фондация " Македония " като информацията беше доказана от външно министерство.

Група последователи на Левски са пътували с персонален автомобил за днешния мач в северномакедонската столица с Шкупи в среща от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Те са свалени от колата си и са бити, а един от тях е намушкан с нож. Според мнения във „ Facebook “ случаят е станал в популации най-вече с албанци квартал „ Чаир “.

Пред и  приказва едно от момчетата от потърпевшите коли, който описа в детайли какво се е случило. Информацията за положението на наръгания последовател - Драгомир Андонов, е спорна, сподели Георги Стоянов.

" След като се качихме на автомагистрала бяхме съпроводени от служители на реда. Ние бяхме последните две коли, зад нас имаше жандармея, която продължи по автомагистралата, вместо да ни съпроводи по Околовръстното, където ни бяха начертали пътя. Ние продължихме там, само че останахме 10-15 коли. Бяхме тръгнали към националния стадион " Тоше Проески " движим се по основния път и безусловно по основния път - посредата на пътя бяхме нападнати, в началото от 2-3 души, като нападнаха задната кола, защото ние с моите 3 другари бяхме в предната кола. Впоследствие слязохме от първата кола, учудихме се какво се случва, видяхме че от двама, трима стават двайсетина души ", споделя Стоянов. 

" Бях седнал зад водача, излизам от колата, поглеждам обратно и изкачат 20 души. Нашият водач ни сподели " Качвайте се в колата, с цел да избегнем удари и неприятни моменти. " Ние се качихме и започнаха да ни удрят колата. На моето стъкло в профил има отпечатък на ръка. Предното ни стъкло беше счупено, само че не съумях да видя с какво. Дадохме газ и успяхме да се включим в различен път. В същия миг видяхме, че и задната кола е траяла напред. При тях вредите бяха предно и задно счупено стъкло и едното момче, което стоеше откъм гърба беше цялото в кръв. Ние разбрахме, че той е наръган, откакто дойдохме на мястото, на което беше срещата сред почитателите. Успяхме да стигнем до там, само че единствено първата кола. Видяхме патрулка и ги помолихме да ги съпроводят и да ни разрешат да изчааме втората кола, която не се появи ", добави още фенът на Левски, бил на мястото на случая.  

" Едвам се свързахме с нашите другари. Пострадалото лице е закарано в болница " Свети Наум " по разпореждане на служители на реда. Нашият водач беше ударен в очната област и беше откаран до болница, където му направиха обзор и го върнаха при нас. Ние 1 час седяхме до колата с служители на реда, които нищо не ни обясниха ", добави Стоянов пред " Дарик радио ". 

 

Министерството на външните работи е осведомено за български жител, ранен при случай в Скопие преди футболната среща сред ПФК Левски и локалния ФК Шкупи.

По първични данни, става въпрос за нахлуване в северната част на града и нанесени прободни рани с хладно оръжие, оповестиха от външно.

" Следим обстановката от близко. Посланикът ни в Северна Македония към този момент е провел диалог с способените управляващи и е настоял за незабавно изясняване на случая и обезпечаване на сигурността на българските последователи.

Консулът на България в Скопие към този момент е посетил потърпевшия български жител в болничното заведение, в което е настанен за лекуване. Според наличната информация, положението му все още се обяснява, само че няма риск за живота му.

Своевременно ще предоставяме спомагателна информация по случая ", споделят още от ведомството.

Още преди началото на срещата пък се стигна до конфликти сред последователите на Левски и локалната полиция.

Според северномакедонския състезателен уебсайт „ Екипа “, „ още с влизането си на стадиона почитателите на Левски започнаха да крещят обидни лозунги и провокации към част от почитателите на македонския тим, заради което се наложи намесата на полицията. “

" Български футболни почитатели бяха нападнати в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите сред ФК Шкупи и Левски София на стадион " Тодор Проески " в Скопие ", заяви уеб сайтът " Спорт 1 ". Според медията, 15 български жители са арестувани от полицията. По-късно от северномакедонското вътрешно министерство оповестиха за 9 арестувани. 

Телевизия “Клан ” излъчи видео, в което се вижда по какъв начин локалните поданици от квартал Чаир хвърлят кофи за отпадък по коли, в които се намират български почитатели, пристигнали в Северна Македония особено за футболната среща.

" Спорт 1 " уточни, че конфликтите сред българските и локалните почитатели са били предстоящи. Затова полицейското наличие в центъра на Скопие е засилено през днешния ден, изключително към стадиона “Тодор Проески ”.

На входа на стадион “Тодор Проески ”, в зоната под трибуните, група почитатели влязоха в спор със чиновници на полицията, който бързо прерасна във физическа разпра. Във видеоклиповете се виждат летящи бутилки от сок или бира, както и някои по-големи предмети.

Атмосферата се нажежи още преди мача с неуместни мнения и известия в обществените мрежи, като проекти за изгаряне на македонското и албанското знаме по време на мача довечера. Клубен дуел от прилежащи страни постоянно основава условия съперничеството да излезе и отвън трибуните, само че в тази ситуация то е извънредно изострено поради политическите спорове сред Република Северна Македония и България, тъй че нетърпимостта елементарно може да ескалира, показва " Спорт1 ".

Първото полувреме приключи с преднина на Левски. Резултатът беше открит от Уелтън в 30-та минута. В продължението на второто полувреме Роналдо означи след ъглов удар за крайния резултат от 0:2 за Левски. След гола вратарят на домакините потърси физическа разпра с Кристиян Димитров, евентуално неудовлетворен от метода, по който българинът изрази насладата си. 

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР