29-годишeн мъж записа името си в историята, след като за

...
29-годишeн мъж записа името си в историята, след като за
Коментари Харесай

Риан - бежанецът от Сирия, който стана кмет в Германия

29-годишeн мъж записа името си в историята, откакто за осем години се трансформира от сирийски емигрант в кмет на немска община. Историята на Риан Алшебл звучи като сюжет на филм. Всичко стартира преди осем години, когато той е едвам на 21 година

Риан би трябвало да избере сред военна работа в родната, раздирана от война Сирия, и бягство с незнаен край към Германия. Без да знае немски, избира пътя към Западна Европа, с цел да покаже на света години по-късно, че не е значимо от кое място идваш, а кой си и какво можеш.

„ Маршрутът на бягството ми мина през Ливан, Турция, Гърция, остров Лесбос, с надуваема лодка през морето. След Гърция - обичайният Балкански маршрут. Помня, че в граничните региони вървяхме дълго. Бягството продължи общо 12 дни ”, споделя Риан, написа Novini.bg.

Бягството ражда у него различен човек. „ Когато дойдох в Германия, бях на 21 години. За хората на тази възраст не е типично да поемат отговорност за различен, с изключение на за себе си. Бягството ми от Сирия се трансформира в отговорност към приятелите ми, с които бягахме дружно ”, разкрива той.

Риан си споделя, че няма да живее единствено за себе си и за своите близки, само че и за хората към него. Така напълно скоро ще поеме отговорност за 2700 души в селото, в което е определен. Признава, че му следва доста работа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР