29-годишен арменски гражданин, пребиваващ у нас, бе обвинен в опит

...
29-годишен арменски гражданин, пребиваващ у нас, бе обвинен в опит
Коментари Харесай

29-годишен се опита да убие охранител заради стар скандал

29-годишен арменски жител, пребиваващ у нас, бе упрекнат в опит за ликвидиране от Окръжна прокуратура-Пловдив. В обвинителния акт се включват също и нелегално държане на оръжие и разваляне на непозната движима движимост. Арменецът е със статут на непрекъснато пребиваващ чужденец в Република България. Той е упрекнат, че преди повее от година в Пловдив е направил опит съзнателно да умъртви различен мъж - охранител в нощно заведение.
Ситуацията се разиграла в нощта сред 26.04.18 година и 27.04.18 година Тогава обвиненият и негови познати отишли с джипа си пред дискотека в Пловдив, като автомобила е бил ръководен от обвиненият. Той спрял пред входа на заведението. Охранителят, изпълнявайки отговорностите си по посрещане на клиентите и обезпечаването на реда, помолил младежа да реалокира колата, тъй като блокира пътя на другите транспортни средства към паркинга. Арменецът му отвърнал, че ще прави, каквото си желае и той не може да му подрежда. Пострадалият обяснил какъв е редът, само че 29-годишният мъж почнал да се държи нападателно, търсейки борба.
Стигнало се до сдърпване сред обвинения и спътниците му и охранителя и негови сътрудници. Момчетата почнали да хвърлят камъни по защитата и били разменени удари сред двете страни. При стълкновението потърпевш един от спътниците на арменеца. Сбиването било прекъснато, а потърпевшият бил откаран в болничното заведение със счупена челюст. За тази телесна щета обаче момчетата не съобщили в полицията.
През идващите дни обвиненият и други лица се срещали с представители на дискотеката и на компанията, с цел да желаят обезщетение. Въпросът не завършил до тук. Няколко месеца по-късно - през юли предходната година - обвиненият решил да си отмъсти за спречкването пред дискотеката. Към 07:30 ч. охранителят се прибирал с автомобил към дома си. Когато слязъл от колата, към него се доближил арменецът, който бил с качулка на главата и вързана забрадка пред лицето си. Той се затичал към охранителя, вдигнал кърпата и стрелял с полуавтоматичен револвер, като два пъти улучил бедрата на потърпевшия.
При стрелбата патроните пробили задна лява гума и заден ляв калник на паркирания наоколо автомобил. След осъществяване на действието обвиненият бързо се преоблякъл и тръгнал с автомобил към Курортен комплекс „ Слънчев бряг “. Там обаче мъжът бил арестуван. Пострадалият охранител бил настанен за лекуване в болница. По делото са разпитани очевидци, осъществени са и експертизи. Иззети са материални доказателства.
Спрямо 29-годишният причинител е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Най-тежкото наказване за закононарушенията, в които е упрекнат арменецът, е отнемане от независимост за период от 15 година до 20 година, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Освен за опит за ликвидиране против мъжа е повдигнато обвиняване за държане на огнестрелно оръжие - револвер и муниции - четири броя патрони, без да има за това съответно позволение, както и за това, че е развалил непозната движима движимост – задна гума и заден ляв калник на лек автомобил, с което е предизвикал вреди в размер не над 650 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР