28 ноември е международният ден на щедростта, станал известен в

...
28 ноември е международният ден на щедростта, станал известен в
Коментари Харесай

Знаете ли защо 28 ноември е наречен Ден на щедростта?

28 ноември е интернационалният ден на щедростта, станал прочут в целия свят като " Щедрия вторник ". А акцентът е върху даряването за обичана идея.

Това е денят, в който даряваме и честваме щедростта. Ден, в който сплотяваме старания в поддръжка на значими за обществото благотворителни дела, разясниха от Фондация Bcause, по чиято самодейност през днешния ден във Военномедицинска академия (ВМА) бе проведена акция за безплатно кръводаряване, оповестяват от болничното заведение.

Близо 30 души се включиха в акцията, като имаше и донори, отвън нея. За нас насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е задача. Затова и от време на време организираме акции под наслов " Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ", разяснява доктор Красимира Терзиева от Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Кръводаряването трансформира живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година. Нуждите са ежедневни – за разнообразни тежки интервенции, за потърпевши при пътни произшествия, за пациенти с онкологични болести и други.

Д-р Терзиева регистрира, че през последните години се следи растеж на безвъзмездните кръводарители във ВМА, а мобилните екипи не са сприрали работа даже и по време на пандемията.

Извън акциите " Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ", всеки искащ може да подари вяра на болен в неволя в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. За спомагателна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР