28-ият кръг на Първа лига продължава днес с нови три

...
28-ият кръг на Първа лига продължава днес с нови три
Коментари Харесай

След 3425 дни Ботев се завръща на „Колежа“ с мач срещу Левски

28-ият кръг на Първа лига продължава през днешния ден с нови три мача. От 15:00 часа Локомотив София посреща Хебър в квартал „ Надежда “. Малко по-късно Арда е хазаин на Ботев Враца от 17:30 часа, а гвоздеят в програмата е конфликтът сред Ботев Пд и Левски с начален час 20:00.

Безспорно най-интригуващият от трите дуела в събота ще бъде в Пловдив, където след 3425 дни Ботев ще се завърне в дома си – стадион „ Христо Ботев “, с домакинство на Левски. Мачът на „ Колежа “ ще се играе пред претъпкани трибуни, като се чакат към 18 000 последователи. Последната среща на оборудването сред двата отбора приключи при победа на Ботев с 2:1 – тогава някогашният футболист на „ канарчетата “ Тодор Неделев се разписа на два пъти, а голът за „ сините “ бе дело на Гари Родригес. Левски има осезаемо преимущество в директните мачове – статистиката сочи 42 победи за пловдивчани, при 23 равенства и цели 80 триумфа за столичани в 145 срещи в елита.

„ Сините “ записаха тъждество и триумф след назначението на краткотрайния старши треньор Елин Топузаков. Топчо размени Станимир Стоилов на поста и направи нулево тъждество с ЦСКА във Вечното дерби, а по-късно реализира късна победа над Берое с 1:0. Тимът е на пето място с 48 точки, колкото има и четвъртият Черно море, който обаче е с по-добри индикатори в директните срещи. Ботев няма победа в три следващи мача за състезание и е на десетата позиция с 29 пункта, на пет пред 11-ия и 12-ия надлежно в таблицата Ботев Враца и Берое.

По-рано денем, на стадиона в квартал „ Надежда “ Локомотив София приема Хебър. Играчите на Станислав Генчев не влизат в срещата в положително въодушевление, откакто изгубиха през седмицата първия си полуфинален конфликт от шампионата за Купата на България от ЦСКА 1948 с 2:3. Тимът е девети в класирането с 37 точки, като мъчно ще попадне в шестицата. Шансът на тима за попадане в евротурнирите следващата година минава през успех за Купата на страната или триумф при вероятно постигане на бараж в Лигата. Хебър е в поредност от шест следващи мача без победа в Първа лига, в които записа пет загуби. Отборът към момента търси първи триумф под управлението на Любослав Пенев, като заема предпоследната позиция със 17 пункта.

В последния мач от съботната стратегия, Арда посреща Ботев Враца в Кърджали. Възпитаниците на Александър Тунчев се реваншираха за неприятния поврат от първенеца Лудогорец и надделяха Хебър с минималното 1:0 в Пазарджик. Съставът е осми в подреждането с 39 точки, като ще разчита на положително стичане на събитията и попадане в баража за място в Европа следващата година. Ботев Враца е 11-и с 24 пункта, на пет от десетия Ботев Пд, като ще гони успеха в търсене на приближаване до въпросната позиция. Играчите на Даниел Моралес обаче нямат триумф в последните си пет мача в шампионата.

Програмата на мачовете от 28-ия кръг на Първа лига

Петък

Септември София – Славия 1:2

Локомотив Пд - Спартак Варна 3:1

Събота

15:00 ч, Локомотив София - Хебър

17:30 ч, Арда - Ботев Враца

20:00 ч, Ботев Пловдив - Левски

Неделя

15:15 ч, Берое - Пирин Благоевград

17:45 ч, Черно море Варна - ФК ЦСКА 1948

20:15 ч, ЦСКА - Лудогорец. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР