28-годишният Усман Хан е с пакистанско потекло, лежал в затвора

...
28-годишният Усман Хан е с пакистанско потекло, лежал в затвора
Коментари Харесай

Вижте касапина от Лондон

28-годишният Усман Хан е с пакистанско родословие, лежал в пандиза за тероризъм до края на предходната година
Усман Хан, на 28 година, е терористът, който вилня в Лондон през вчерашния ден. Той умъртви двама души с нож преди смели минувачи да го обезвредят на „ Лондон Бридж “, след което полицията го простреля на място при типа на пояса му с експлозиви, оказали се след това подправени.

Психопатът е излежал половината от 16-годишна присъда за терористична активност. Изправен е пред правораздаването през 2012 година, когато е потвърдено, че е възнамерявал да взриви лондонската борса и да сътвори лагер за терористи на аграрен сектор в Пакистан, притежаван от фамилията му. Той и още двама негови съучастници получават 16-годишни присъди от Апелативния съд през април 2013 година, осведоми " Скай нюз ". След като излежал половината от присъдата си (зачели му 408 дни под стража), той бил освободен под гаранция. Пуснат е от пандиза през декември 2018 година

Вчера той умъртви мъж и жена с нож, рани други две дами и мъж, които се възстаноовяват в болница. Към момента проверяващите не разкриват дали килърът клони към " Ал Кайда " или така наречен Ислямска страна.

Вътрешният министър Прити Пател, която е от индийски генезис, отхвърли да разяснява появилата се в медиите информация за психопата, който след освобождението си е носел електронна гривна. " Полицията има потребност от време за следствието, не е вярно да се спекулира “, сподели тя.

Премиерът Борис Джонсън, беше надалеч по-категоричен в изявление преди съвещание на държавния комитет за изключителни обстановки Cobra: “Аз дълго съм спорил, че е неточност да се разрешава на съществени нарушители, склонни към принуждение, да излизат от пандиза рано и е доста значимо да приключим с този табиет и да постановяваме подобаващите присъди за рискови нарушители, изключително терористи “, сподели Джонсън.  Той посочи, че в идващите дни по улиците ще има повече полицейски патрули, изключително в Лондон, защото  идната седмица в британската столица ще се състои срещата на върха на страните от НАТО. Тя бе анулирана поради кървавия петък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР