28-годишният Красимир Рашилов, 45-годишният Йонко Аргиров и 50-годишният Медин Молахилов

...
28-годишният Красимир Рашилов, 45-годишният Йонко Аргиров и 50-годишният Медин Молахилов
Коментари Харесай

Дилърите, задържани с над 1 кг дрога в Пловдив, били следени - продали наркотици на полицаи

28-годишният Красимир Рашилов, 45-годишният Йонко Аргиров и 50-годишният Медин Молахилов са задържаните за разпространяване на опиати при акция на полицията в края на предходната седмица. Тримата през днешния ден застанаха пред съда по обвинявания за владеене и диларство на дрога и желаеха да не бъдат арестувани в ареста. Магистратите обаче бяха безапелационни и дефинираха и на тримата най-тежката мярка " задържане под стража ". 
Прочетете още
Оказва се, че тримата обвинени са били под наблюдението на МВР-Пловдив. Те даже са били подложени на загадка инспекция, която не издържали - продали опиати на служители на реда. Полицейски чиновници са се представяли за клиенти и са закупили марихуана.

Припомняме, че те бяха арестувани при акция на полицията на 12 ноември. Те са упрекнати за владеене и разпространяване на огромно количество марихуана, кокаин и амфетамин, като е открито, че са държали над 1 кг от високорисковите наркотични субстанции. " Тримата се познавали и разпространявали наркотични субстанции измежду стеснен кръг лица на територията на област Пловдив, а дрогата се е съхранявала в пловдивско жилище ", излиза наяве още от следствието. 

Прокурор Калоян Димитров изиска от съда да бъде почетено настояването на Окръжна прокуратура за взимане на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ” по отношение на тримата. Той напомни, че на Красимир Рашилов има повдигнато обвиняване и за ръководство на автомобил под въздействието на наркотични субстанции. Според държавното обвиняване от събраните досега доказателства излиза наяве, че точно тримата мъже са причинители на закононарушението. Прокурорът разкри и детайлности към следствието. 

45-годишният Йонко Аргиров е дал подробни показания, в които е описал как Мердин и Красимир са носили непрекъснато опиати в парцела му и там са ги укривали и разфасовали.

От къщата на Йонко е конфискувано по-голямо количество от опиатите. Има данни, че 28-годишният Рашилов и 50-годишният Мердин редовно са се занимавали с разпространяване на опиати и са имали постоянни клиенти. Държавното обвиняване твърди, че се касае за една непрекъсната незаконна активност и съществува заплаха, в случай че мярката бъде по-лека, обвинените да извършат друго закононарушение.

Защитата на Рашилов юрист Хаджийска изиска за клиента си по-лека мярка - “домашен арест ” или “парична гаранция ”. Според него няма учредения Красимир да остане в ареста, тъй като количеството трева, което е открито в жилището на Рашилов е доста малко, а други субстанции не са били открити. Тя добави, че 28-годишния обвинен е съдействал напълно на проверяващите и няма заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение, поради чистото му правосъдно минало.

Защитата на останалите обвинени в лицето на адв. Китанов, адв. Стоянов и адв. Николов също повториха настояването на юрист Хаджийска за по-лека мярка за неотклонение. Съдът обаче от своя страна счете, че са налице всички предпоставки за задържането на обвинените под стража. Според магистратите има заплаха те да извършат друго закононарушение.

Припомняме, че при извършената профилирана акция на полицията на 12 ноември 2022 година при осъщественото претършуване на адресите на тримата са конфискувани още- мобилни телефони, електронни везни, машина за накъсване на марихуаната. На същия ден Красимир е бил спрян от полицейски чиновници за инспекция при ръководство на лек автомобил. Направен му е тест за приложимост на наркотични субстанции, който е отчел позитивен резултат за кокаин.

Определението не е дефинитивно и може да се апелира в три дневен период.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР