28-годишният Денислав Красимиров, който насече с лопата 62-годишната британка Тина

...
28-годишният Денислав Красимиров, който насече с лопата 62-годишната британка Тина
Коментари Харесай

Денислав, който насече с лопата британката Тина, може да е осъден за ден

28-годишният Денислав Красимиров, който насече с лопата 62-годишната британка Тина Даян Еър в търновското Ново село, може да получи присъда още на Йордановден. На разпоредителното заседание  в Окръжния съд подсъдимият изиска кратко правосъдно разследване и се отхвърли от разпит на всички очевидци, което прави действителна хипотезата процесът против него да завърши за 1 ден. Той обаче не може да разчита на състрадание от съда поради секване на опцията убийци да понижават присъдите си посредством скъсен развой.

Дългогодишната служителка в интернационална адвокатска адвокатска фирма Тина Даян Еър стана жертва на младия си другар Денислав в дома си в търновското Ново село на 17 февруари м.г..

Делото е формирано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново, с който подсъдимият Денислав Красимиров от Горна Оряховица е упрекнат, че умъртвил по изключително непосилен метод и с чудовищна свирепост Тина, като и нанесъл голям брой прободно-порезни рани по главата, ръцете и тялото с нож и съсякъл черепа й с права лопата. После скрил тялото в плевнята и преспал в окървавеното жилище, написа в обвинителния акт на окръжната прокуратура. Според съдебномедицинската експертиза гибелта е породена от тежка открита черепно-мозъчна контузия, предизвикала скъсване на основен мозък.

28-годишният Денислав е арестуван в Затвора в Ловеч и не е давал пояснения за претекста и събитията към убийството. За разпоредителното съвещание в края на ноември той бе доведен в правосъдната зала с вериги на ръцете и краката, прикрит с ниско спусната пред очите му шапка с козирка и защитна маска. Младият мъж бе самичък в правосъдната зала. В съда не участва никой от околните му. По гледище на подсъдимия юристът му изиска отказ на правосъдния състав, в случай че са чели медийните изявления по негов адрес и се усещат предубедени. Поискано бе Денислав да не бъде сниман, както и делото да се гледа без наличие на публицисти. След кратно съвещание магистратите отхвърлиха настояванията като неоснователни.

Решено бе делото да се гледа по реда на Глава 27, чл.371, т.1 от Наказателно-процесуален кодекс, а подсъдимият даде единодушие да не се разпитват всички очевидци и движимости лица по досъдебното произвеждане. На последващо съвещание на 6 януари ще бъдат изслушани единствено една свидетелка и трите движимости лица, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на Денислав.

В съда не се явиха и четиримата британци от фамилията на жертвата, които са били постоянно призовани на Острова като потърпевши от закононарушението. Не е ясно дали те ще се включат в  процеса през 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР