28-годишната Пламена П. от Червен бряг е била предадена на

...
28-годишната Пламена П. от Червен бряг е била предадена на
Коментари Харесай

Прокуратурата предаде на съд млада жена за измама

28-годишната Пламена П. от Червен бряг е била предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Генерал Тошево за машинация, осъществена като продължавано закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс в съучастничество с неустановено лице, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

В интервала от януари до 28 март 2016 година за да набави за себе си имотна полза, посредством телефонни диалози, известия и имейли 28-годишната Пламена съумяла да вкара в подвеждане жена от Генерал Тошево, че от компания за бързи заеми единствено против персонална карта и без гарант ще й бъде отпусната сумата от 8000 лв.. За да бъде провиснал заемът, излъганата жена трябвало да заплати разнообразни такси. Така с 10 превода през този интервал кандидатстващата за заем жена заплатила общо 1520 лв. такси, а откакто се отказала да тегли заем – и неустойки.

Подсъдимата се представяла под името Гергана Стоянова. Регистрирала публикация в интернет уебсайт, че дава бързи заеми единствено против персонална карта. Обявата била забелязана от изпадналата във финансови усложнения потърпевша жена. В свидетелските си показания пред проверяващите ощетената обяснила, че откакто заемът, за който кандидатствала онлайн, се забавил, тя решила да се откаже. Тогава й позвънил мъж, който декларирал, че дължи наказателна клауза.

Парите били превеждани по банковата сметка на мъжа, с който подсъдимата Пламена П. живеела на фамилни начала. Той декларирал, че против сметката банката му издала две дебитни карти. Едната била употребена от Пламена.

За подсъдимата 28-годишна жена това е трета подред машинация. Тя е осъждана два пъти от Районния съд в Габрово и в Бяла Слатина на по 3 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

Предстои делото против Пламена П. да бъде планувано за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР