28-годишен украинец заплаши да взриви хотела в Банско, в който

...
28-годишен украинец заплаши да взриви хотела в Банско, в който
Коментари Харесай

Скандални разкрития за украинския бежанец, заплашил да взриви хотел в Банско

28-годишен украинец заплаши да взриви хотела в Банско, в който бил настанен. Сигналът за случая е подаден на телефон 112 през вчерашния ден към 4.20 часа, оповестиха от полицията. Чужденецът бил във очевидно нетрезво положение, неотложно е арестуван от пристигналите на място полицейски чиновници. При осъществената инспекция на стаята му не са открити взривни субстанции и материали.
„ Имаше прием до късно и към 4 часа бяхме извън, с цел да пушим. 28-годишният мъж пристигна при нас и сподели, че е пристигнал с задача - да убие всички украинци. Прозвуча много ужасно. Не се държа нападателно към нас, само че аз в действителност се изплаших. Не е взимал никакви заложници, във фоайето имаше няколко индивида. Аз се обадих на телефон 112, служителите на реда пристигнаха доста бързо и го арестуваха. Разбрах, че по-късно се е държал жестоко с тях.
Странното е, че той дойде самичък в сряда, а не с последната група украинци, които пристигнаха с рейс. При настаняването описа, че е от Днепър, имал български корени и желал да опознае страната ни. Вечерта е изпил два шота йегермайстер, Не мисля, че е бил пийнал, тъй като това е едва алкохолен ликьор.
Много ми е чудно по какъв начин е влезнал в България, нали има възбрана за мъжете над 18 година да напущат Украйна. Представи и документ за краткотрайна протекция, публикуван от българските управляващи. Изглеждаше здрав физически, само че очевидно не е наред психически”, описа 35-годишният шеф на хотела Таньо Чалъков.
В момента там са настанени 230 украинци - възрастни и деца. За случая е известена способената прокуратура. Работата по случая продължава.
700 са украинските бежанци, които са получили леговище в Банско. 152 са в Разлог, 89 в Гоце Делчев, 87 в Благоевград, 41 в Сандански, 29 в Гърмен, 22 в Петрич и 4 в Симитли, съгласно последната информация на регионалната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР