27-те национални лидери на Европейския съюз се срещат в петък,

...
27-те национални лидери на Европейския съюз се срещат в петък,
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се срещат на среща на върха, за да обсъдят миграцията и разширяването

27-те национални водачи на Европейския съюз се срещат в петък, с цел да потърсят способи за отбягване на нова миграционна рецесия и да се оправят с по-дългосрочно екзистенциално предизвикателство да вкарат в своя блок нови страни, евентуално толкоз огромни и проблематични като Украйна.

Италия и Испания показаха угриженост по отношение на увеличението на противозаконната имиграция на техните острови тази година, до момента в който гръцките води през юни бяха мястото на най-смъртоносното корабокрушение в Европа от години, което умъртви стотици мигранти.

Германия, желаната дестинация за доста от мигрантите, стигащи до Европа, вкара гранични инспекции, заявявайки, че те са нужни за справяне с контрабандистите, пренасящи хора на нейна територия.

Това решение пристигна, откакто Германия регистрира съвсем 80% нарастване на молбите за леговище до момента тази година, паника за лявоцентристката ръководеща коалиция, изправена пред предизвикателство от крайната десница на локалните избори в Бавария на 8 октомври.

Съседна Полша ще организира национални избори седмица по-късно, на 15 октомври.

Варшава отхвърля да одобри новопристигнали от Близкия изток и Африка, макар че Полша е дала заслон на няколко милиона украинци, избягали от нашествието на Русия.

Други централни и източни страни от Европейски Съюз също са сложили граничен надзор в това, което нормално е зона за свободно пътешестване, базирайки се на нуждата да се подхващат ограничения против трафикантите на хора и мигрантите, които заобикалят постоянното прекосяване на границите и процедурите за идване.

Висшият чиновник по въпросите на миграцията в Европейски Съюз, където живеят 450 милиона души, сподели предходната седмица, че до момента е имало 250 000 такива пристигания година - към момента надалеч под 2015 година, когато повече от 1 милион души съумяха да прекосят морето, завладявайки целия блок.

Въпросът обаче е политически сензитивен и антиимигрантската изразителност и политики се усилват в някои страни от Европейски Съюз преди континента -общи избори за Европейски парламент идващия юни.

„ Геостратегическа инвестиция “

На среща в Гренада, Испания, 27-те ще обсъдят и стратегическия път за Европейски Съюз след години, помрачени от рецесии, от Коронавирус пандемия от войната на Русия в Украйна до енергийната рецесия през 2022 година и белязана от провокации, в това число изменението на климата и икономическото съревнование с Китай.

Страните, искащи да се причислят към блока, включват Украйна, Молдова и някои от Западните Балкани. Всички те би трябвало да дават отговор на голям брой условия, с цел да се класират, което значи, че договарянията за присъединение лишават години. През 2020 година Англия стана първата страна, напуснала блока.

От прехвърлянията на икономическа помощ до вземането на решения до поддържането на доближаването, водачите на Европейски Съюз ще прегледат в петък какво би трябвало да се промени в техния съюз, за ​​да разреши ново разширение. < p> Схватката сред Киев и Варшава за износа на украинско зърно дава визия за провокациите, свързани с консолидираното на огромна и относително бедна страна, да не приказваме за такава във война.

В различен образец за сложните взаимни отстъпки към доближаването на Украйна към блока, споделиха източници на Ройтерс, че изпълнителната власт на Европейски Съюз обмисля отключването на милиарди евро за Унгария, които бяха замразени заради опасения за върховенството на закона, в опит да вдигне ветото на Будапеща върху повече поддръжка за Киев.

Такива диспути акцентират сложен алтернативата, пред която е изправен Европейски Съюз, пробвайки се да притегли нови членове, като в същото време задълбочи съществуващата интеграция.

„ Бъдещето на нашите претенденти за участие и техните жители е в границите на Европейския съюз “, би трябвало да кажат водачите съгласно плана на взаимно изказване, което беше забелязано от Ройтерс.

„ Разширяването е геостратегическа инвестиция в мир, сигурност, непоклатимост и разцвет... както Европейски Съюз, по този начин и бъдещите държави-членки би трябвало да бъдат подготвени. “

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР