27 секции ще има в затворитеУвеличение на заплащането поне с

...
27 секции ще има в затворитеУвеличение на заплащането поне с
Коментари Харесай

По 50 лв. добавка искат мобилните секции

27 секции ще има в пандизите

Увеличение на заплащането най-малко с 50 лв. желаеха членовете на мобилните секционни изборни комисии, които ще влизат в домовете на карантинирани жители или в Covid отделенията на лечебните заведения.

До 17 часа през днешния ден към момента не бяха попълнени описите с членове на мобилните секционни изборни комисии, които ще се срещат с заболели от коронавирусна зараза хора. Този проблем съществува в огромна част от общините.

От партиите са изпратили питане до ЦИК с искане да има нарастване на заплащането им. Става въпрос за тези, които ще обличат костюми и ще вървят при Covid заболели.

Над 2000 са поставените под карантина в Ямболска област и те няма да упражнят правото си на глас в изборния ден, защото не са подали заявки за гласоподаване с преносима секция. В четири от петте общини на региона не могат да се образуват секции, тъй като искащите да гласоподават са по- малко от 10.

В неделя в 9 390 секции ще може да се гласоподава и с машина. Това са местата, където гласоподавателите са повече от 300 души. С електронните устройства няма да могат да подадат гласа си сънародниците ни в чужбина.

Общо 27 изборни секции ще бъдат разкрити във всички затвори и арести на територията на България. В тях ще могат да гласоподават 1305 души, които към датата на на провеждането на избори нямат влезнала в действие присъда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР