27-годишният пътно-постови полицай от Пето РУ-Бургас бе дисциплинарно уволнен и

...
27-годишният пътно-постови полицай от Пето РУ-Бургас бе дисциплинарно уволнен и
Коментари Харесай

Ексченгето Митко Брадвата пак се издъни дрогиран зад волана в Приморско, но какво следва...

27-годишният пътно-постови служител на реда от Пето РУ-Бургас бе дисциплинарно уволнен и получи условна присъда за гонката с сътрудниците му през 2021 година

Бившият патрулно-постови служител на реда от бургаското Пето районно управление (на МВР) Димитър Димитров още веднъж е заловен в издънка. Митко Брадвата, както е прочут колкото измежду околните си сътрудници, толкоз и в ъндърграунда, е хванат да кара надрусан с  метамфетамин, научи Флагман.бг от собствен източник.

 Брадвата е бил спрян за рутинна инспекция в Приморско от полицейски патрул. 27-годишният мутрополицай е бил зад кормилото на лек автомобил Опел " Астра ".Брадвата е тестван с drug тест, като устройството отчело приложимост на пико. Дал е по-късно и кръвна проба за разбор, която е изпратена във Военномедицинската академия в София, само че резултатът не е подготвен.

Ако тестът излезе позитивна, за Брадвата се обрисува тежко бъдеще, поради дебелото му престъпно досие. С последното му нарушение го чака действително наказване от 1 до 5 години затвор. За отбелязване е, че бургазлията няма да има и опция да се отърве с условна присъда, защото това му е повторна демонстрация.

Освен новата присъда той ще би трябвало да изтърпи и наказването, което получи през 2021 година, когато, към момента в качеството му на еднообразен служител на реда, бе заловен да кара Туарега си надрусан с амфетамин и метамфетамин. По знамение в гонката няма почтени починали.





В края на май 2021 година служителят на реда Митко Брадвата не спря на стоп палка на сътрудниците си и си спретна гонка с тях. В черния джип тогава той бе в компанията на друга престъпна фигура от ж.к. " Изгрев " - Антоан Славов, на 27 година, по прякор Палката. Димитров бе преследван по бул. " Тодор Александров "  в посока на юг, като няколко пъти не се подчини на командата да отбие. В гневното гонене се намесиха и подкрепления от Созополското районно управление (на МВР), Първо и Четвърто РУ-Бургас.

Тогава видеокамери демонстрираха,че Димитров е направил опит да се прибере назад в Бургас и да се укрие. В региона на нефтобаза „ Росенец “, по черния път, Палката скочи от автомобила, само че Димитров продължи и съумя да стигне до началото на бул. „ Тодор Александров “, малко след кръговото кръстовище, където дефинитивно бе блокиран от всички страни и се стигна до зрелищния му арест.

При направените на място тогава полеви проби за опиати и алкохол, резултатът за дрога бе позитивен. И тогава Димитър настоя да даде кръв за още един разбор, която бе изпратена във Военномедицинската академия в София. Резултатите от нея потвърдиха използването на амфети и пико. За това закононарушение той бе дисциплинарно уволнен от Пето РУ-Бургас и бе наказан с условна присъда от 5 месеца с изпитателен период от 3 години, заплати санкция от 250 лева.  През 2021 година шофьорската му брошура бе отнета за 1 година.

Всъщност, единствено няколко седмици след като си е получил удостоверението за ръководство на МПС, още веднъж е сгащен да кара дрогиран.

Флагман.бг видя, че Митко Брадвата е един от най-редовните читатели на медията ни. В мнения под избрани публикации, след инспекция от нашите IТ експерти, се вижда, че Димитър неведнъж твърди, че тестванията, които след гонката през 2021 година са му направени, били манипулирани и нереални. Думите му обаче се оборват от резултатите на кръвните проби, които е дал тогава. Вероятно и в този момент чака кръвни експертизи да излязат негативни и да се избави от решетките, изключително след нашумелия скандал в Министерство на вътрешните работи с качеството на устройвата за тестване на водачи. 

Ако кръвната проба излезе негативна - производството се приключва и  ще остане единствено условната присъда от 5 месеца с изпитателен период от 3 години.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР