27-годишният Даниел Янев, който с мерцедеса си помля 7 коли

...
27-годишният Даниел Янев, който с мерцедеса си помля 7 коли
Коментари Харесай

Младеж, помлял 7 коли и заплашил полицаи с уволнение, пуснат срещу 500 лв.

27-годишният Даниел Янев, който с мерцедеса си помля 7 коли в столичния кв. “Надежда ”, е пуснат на независимост против 500 лева Решението е на тричленен състав на Софийския градски съд (СГС) с ръководител Вера Чочкова и е взето във вторник.

С него магистратите анулират ареста на Янев, натрапен му от Софийския областен съд. Делото трябваше да се взема решение предишния четвъртък, само че в последния миг Янев се отхвърли от юриста си Радослав Милушев. Така то бе отсрочено за през вчерашния ден, когато заседава различен състав на Софийски градски съд.

Според обвиняването към 4,20 ч на 20 юли т.г. младежът не спрял на стоппалка, дал газ и навил кормилото надясно, с цел да избяга. “Маневрата била толкоз рискова, че единствено щастливата случайност е избавила живота на служителите на реда ”, одобри по-рано районният арбитър Николай Урумов.

Катаджиите подгонили младежа с патрулката, само че Янев не спрял и в една от улиците на квартала блъснал 7 паркирани коли, спрени от двете страни на пътя. След като служителите на реда го приклещили, Янев им се заканил: “Ще ви избия! Ще ви уволня, с едно позвъняване на Младен Маринов и сте уволнени! Ще пречукам и децата ви! ”, твърди обвиняването.

Районният съд укори прокуратурата, защото проба за алкохол на Янев не била взета. Това обаче се оказва един от претекстовете на градския съд младият мъж да вкуси свободата, тъй като съгласно магистратите няма доказателства, че той е бил пийнал зад кормилото. От свидетелските показания по делото излиза наяве, че Янев е миришел на алкохол.

Самият той сподели пред кореспонденти, че е пил бира, преди да се качи зад кормилото.

Градският съд още е приел е, че на независимост Янев няма да се укрие и че не е рисков за обществото, макар че 6 пъти бил наказван с фишове за превишена скорост и минаване на червен светофар. 2 пъти му била вземана и книжката. Срещу него е импортиран и обвинителен акт за нанасяне на лека телесна щета.

Не такава е ориста на различен водач, блъснал с такси 11 коли в София. Иво Нацев бе оставен в ареста от състав на градския съд с ръководител Андрей Ангелов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР