> 27 деца са осиновени във Варна от началото на

...
> 27 деца са осиновени във Варна от началото на
Коментари Харесай

27 деца са осиновени във Варна от началото на годината

> 27 деца са осиновени във Варна от началото на годината, заяви на конференция Димитричка Кънчева, шеф на Регионалната дирекция за обществено подкрепяне. В съпоставяне със същия интервал на м.г. те са с 12 по-малко, оповестява Черно море.

7 от децата са осиновени в чужбина - най-много в Съединени американски щати, Италия, Испания, Франция и други. 3 от тях са били отглеждани в приемни фамилии, 4 в ЦНСТ. Децата, намерили своите родители в чужбина, са на възраст над 7 година

В момента тече процедура по интернационално осиновяване на 10 малчугани, като 7 от тях са със здравословни проблеми. Те са на възраст над 5 година и са настанени в приемни фамилии. Останалите 3 се отглеждат в ДМСГ в кв. Виница и в ЦНСТ.

Спадът в осиновяванията, който е най-много в народен мащаб, се дължи на това, че вписаните през т.г. деца са на възраст над 7 година, от малцинствени етноси, с изразени етнически белези и деца в родствена връзка. За тях няма претенденти за родители от България.

Общо 50 са кандидат-осиновителите с непрекъснат адрес на територията на област Варна, за страната те са общо 1 370, сподели още Кънчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР