27 август 1939 година.Европа изживява последните си мигове на благоденствие

...
27 август 1939 година.Европа изживява последните си мигове на благоденствие
Коментари Харесай

27 август 1939 г. Хитлер: Ще строя подводници, подводници, подводници! Полша бие Унгария в последния си мач преди Втората световна война

27 август 1939 година.

Европа изживява последните си мигове на благополучие и мир преди касапницата с 80 милиона жертви.

Хитлер е разсънен малко след среднощ и се среща с Биргер Далерус* и Гьоринг.

" Далерус по-късно си спомня, че Хитлер е изглеждал със стъклени очи и мощно разчувствуван, като в един миг стартира чудноват монолог, повтарящ се, че Германия може да завоюва бърза война и че той ще „ строи подводници, строи подводници, подводници, подводници, подводници " и „ самолети, самолети, самолети и аз ще унищожа враговете си. "

Типична подводница U-995, кадър Даркон



След като се успокоил, Хитлер изложи набор от оферти, по-подробни от дадените на Невил Хендерсън, които включват анексирането на Гданск и Полския кулоар.

Далерус отлита обратно в Лондон, съвещава се с Халифакс и Чембърлейн и по-късно отлита за Германия същия ден, с цел да съобщи смесената реакция на Англия на предложенията.

В същия ден Heinkel He 178 става първият в света аероплан, който лети с турбореактивен мотор, извършил първия си полет в Рощок-Мариене, Германия. Пилотът е Ерих Варсиц. 

В прочут футболен мач, прочут в Полша като Последната игра, Полша побеждава много силния унгарски тим с 4-2 в най-голямата победа на полския футбол до тогава. После във войната Унгария е на страната на Нацистка Германия и дава 300 хиляди жертви.

*Далерус е шведски предприемач, посланик фен и другар на Херман Гьоринг. Той се пробва по дипломатически канали да предотврати Втората международна война. Неговите напразни дипломатически старания през дните, предшестващи немското навлизане в Полша през 1939 година, от време на време се назовават ​​мисия Далерус.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР