27,27% е избирателната активност у нас към 16:00 часа. Това

...
27,27% е избирателната активност у нас към 16:00 часа. Това
Коментари Харесай

ЦИК с данни към 16:00 часа: 27,27% е избирателната активност у нас

27,27% е изборната интензивност у нас към 16:00 часа . Това регистрира заместник-председателят и представител на Централната изборна комисия /ЦИК/ Росица Матева по време на брифинг. По думите й минимум хора са упражнили правото си на избор в Сливен – 21,99%, а най-вече в 23 МИР-София – 34,59%.

Към момента денят на вота протича умерено , предава „ Българска национална телевизия “. Има проблеми с машините . Комисията е получила информация, че с над 80 машини е прекратено гласуването и продължава това с хартиена бюлетина.

При една част от устройствата казусът е, че печатат бяла бюлетина без наличие или с отчасти такова, тъй че да не може да се установи по какъв начин е дал своя вот гласоподавателят.

2 тъжби са получени към 16:20 часа. Обработени са 67 сигнала . По-голямата част от тях са за това, че членовете на Секционните изборни комисии /СИК/ не престават да не слагат щемпел върху бюлетините от машини.

В 11 от СИК-овете в чужбина гласуването е съвсем завършило, а протоколите са били предадени и обработени в ЦИК. Същевременно към 18:00 часа се чака да започва гласуването на западното крайбрежие на Съединени американски щати и в Канада.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР