2625 дни по-късно реваншът между шампиона в категория "перо" Макс

...
2625 дни по-късно реваншът между шампиона в категория "перо" Макс
Коментари Харесай

Дъстин Порие надви Макс Халоуей за междинната титла и очаква Хабиб

2625 дни по-късно реваншът сред първенеца в категория "перо " Макс Халоуей и коравият Дъстин Порие предложи доста прочувствени моменти, вълнуващи замени и отлична кондиционна подготовка на феновете в главното събитие на UFC 236. Както се случи през 2012-а година, по този начин и в този момент, Порие надделя съперника си и сграбчи междинната купа в междинна категория, като ще може да спори за статута на безспорен първенец по-късно през годината против Хабиб Нурмагомедов.

#AndNew!!

The realizes his dream and secures the interim lightweight title! #UFC236

(@Cinemax) pic.twitter.com/F3sNbtUnED
— UFC (@ufc) April 14, 2019
И тримата съдии отсъдиха 49:46 в интерес на Порие, който най-сетне се поздрави с шампионски колан, откакто само легендата Майкъл Биспинг е чакал повече за късмет за купа от него в UFC. Порие към този момент има 25 победи, 5 загуби и 1 анулиран резултат, като приключи с тежките си удари серията на Халоуей от 13 следващи победи в осмоъгълника. Това е четвърта загуба за гордостта на Хаваи, само че той остава първенец в по-долната категория "перо " и действително репутацията му не е засегната, тъй като предложи на почитателите отлична продукция в клетката.

Порие стартира по-активно с няколко лоукикове, един от които даже препъна първенеца в по-долната категория. Халоуей бе въздържан с краката, а и не можеше да откри точната отдалеченост за юмруците си, преди да бъде открит с композиция ляв-десен прав от Порие. Боецът от Хаваи обаче отвърна брилянтно с дясно кроше и раздруса съперника, който пък го засипа с удари наоколо до оградата и напълно наелектризира публиката в залата. И двамата имаха отчетливи попадения в тези секунди, а ляво кроше на Порие още повече разклати Халоуей. Последваха още замени, само че по-точен с лявата си ръка бе американецът, чиято мощ несъмнено притесняваше противника. До края на рунда Порие пласира още няколко чисти леви прави, само че Халоуей въпреки всичко съумя да издържи до последната сирена, като дясното му око стартира да се подува и кърви.

Двамата не понижиха темпото и във втория сегмент от борбата, като никой не можеше да вземе превъзходство в размените в центъра на осмоъгълника. Порие блокираше всички опити за удар в главата си, с помощта на високия гард, като Халоуей имаше повече триумф с киковете в тялото. В съпоставяне с предходната част в този момент феновете не видяха чак толкоз фойерверки, само че в последните 60 секунди Порие раздруса Халауей с ляво кроше и почна да го постанова до оградата. Шампионът в категория "перо " продължаваше да се движи, само че "изяде " още едно съществено кроше, преди с облекчение да чуе последната сирена.

The knee that cut Holloway!

2-2 heading into round 5? What's your scorecard say? #UFC236 pic.twitter.com/t4ur17DRh1
— UFC (@ufc) April 14, 2019
Макс се опитваше да инициира размените при започване на третия рунд, само че Порие записваше по-отчетливите попадения с крошета. Лявата скула на Халоуей също стартира да се подува, само че той не спираше да притиска противника до оградата и да употребява ръцете си. Ударите му, които попадаха в задачата, не разклащаха Порие изключително, само че въпреки всичко от позиция на попаденията той имаше преимущество. След композиция от 6-7 удара Халоуей опитва летящо дясно коляно, само че Порие съумя да избегне заплахата и да го залепи за оградата. Макс вкара няколко десни лакътя към ухото на съперника, преди сирената да оповести края на рунда.

Порие направи тейкдаун при започване на идната част и залепи съперника си за оградата, само че Халоуей се защитаваше чудесно и не след дълго се изправи. Боецът от Хаваи пласира ляво коляно и вкара в неволя кандидата с комбинации от 5-6 прави удара, като Порие даваше забележими знаци на отмалялост. Американецът откри сили да отговори на предизвикването и контрираше с крошета, само че офанзивите на Халоуей бяха по-разнообразни. 75 секунди преди края Порие разкървави съществено лицето на първенеца с дясно коляно и крошета, последвани от точни десни прави. Макс не отстъпваше обратно и опита да гилотинира противника си, притиснат до оградата. Хватката му обаче не бе задоволително здрава, а опитът за "Д'Арс " душене не сполучи, тъй като бе сбъднат в безусловно последната секунда.

Holloway talking trash while wearing the crimson mask! Wow!#UFC236 pic.twitter.com/uEtQEjzzn7
— UFC (@ufc) April 14, 2019
С ляво кроше и ляв прав Порие възобнови кървенето от лицето на Халоуей, само че не се впускаше в яростни офанзиви и замени на комбинации. Двамата продължиха във високо движение, въпреки без доста отчетливи попадения, преди в последните 90 секунди Порие да притисне първенеца до оградата. Защитата от тейкдауни на Макс още веднъж проработи, а дуелът завърши с замени в стойка в последните секунди и спортсменско отношение сред бойците след финалната сирена.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР